Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Διόδια Λαγκαδά: Ανέβηκαν οι μπάρες- Παραμένουν τα κουβούκλια- Σιωπή από την «Εγνατία» (Βίντεο)

Δείτε τι αναφέρει η ιστοσελίδα infonews24.gr:


«Μία εικόνα… εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι σταθμοί διοδίων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις ημέρες, μετά την έναρξη λειτουργίας τους.

Τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρώτη ημέρα και ο υψηλός βαθμός επικινδυνότητας, οδήγησαν τις τελευταίες ημέρες στην απόφαση να είναι ανοιχτές οι μπάρες και τα οχήματα να περνούν ελεύθερα, τουλάχιστον για κάποιες ώρες της ημέρας.

 

Οι τεράστιες «ουρές» κατά τη διάρκεια λειτουργίας, σε έναν δρόμο όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, αλλά το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος, καθώς οι σταθμοί έχουν εγκατασταθεί «πάνω» σε στροφή, φαίνεται ότι οδήγησαν στην προσωρινή (;;;) λύση να ανοίξουν οι μπάρες. Όχι βέβαια για όλες τις ώρες. Κάποιες ώρες λειτουργούν κανονικά τα διόδια.

Επίσης, η μόνη προειδοποιητική σήμανση για τους οδηγούς, είναι μία μικρή πινακίδα λίγα μόλις μέτρα πριν το σταθμό διοδίων, ενώ συνήθως μία σειρά από προειδοποιητικές πινακίδες, ξεκινά δύο περίπου χιλιόμετρα πριν τους υπόλοιπους σταθμούς.

Πρόκειται για ένα «τυράκι στη φάκα»; Δηλαδή, μόλις περάσει ο καιρός και «καμφθούν» οι όποιες αντιδράσεις, θα ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν σε 24ωρη βάση;

 

Θα μετεγκατασταθούν; Θα παραμείνουν; Δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα, καθώς η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κρατά «σιγή ιχθύος» και δεν έχει εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση, σχετικά τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες.

Γιατί ακόμη και με ανοιχτές τις μπάρες, η ύπαρξη των εγκαταστάσεων, δηλαδή των κουβουκλίων, αποτελεί «παγίδα» για τους διερχόμενους οδηγούς.

Χαρακτηριστική ήταν η προ ημερών παραδοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, πως το σημείο είναι προβληματικό και πως πρόκειται για αστοχία των αρμοδίων, όσον αφορά στην επιλογή του χώρου.

Το Infonews24 από την πρώτη ημέρα και με σχεδόν καθημερινά ρεπορτάζ ασχολείται και αναδεικνύει το θέμα, ενώ να αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας, που πήρε ξεκάθαρη θέση για το θέμα δημοσίως.

Οι βουλευτές τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και των Σερρών και της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, που είναι βουλευτής Σερρών, προς το παρόν σιωπούν και μάλιστα για ανεξήγητο λόγο και αγνοούν επιδεικτικά τη σοβαρότητα του θέματος.

Ποιο το μέλλον του σταθμού διοδίων Λαγκαδά; Οψόμεθα».

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.