Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Δράσεις που αξίζουν πολλά συγχαρητηρία, για το 6ο και 16ο Νηπιαγωγείο Σερρών! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η περίοδος της καραντίνας για μικρούς και μεγάλους να ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους,αλλά με την πρωτοβουλία των νηπιαγωγών του 6ου και 16ου Νηπιαγωγείου Σερρών και τη συμμετοχή των μικρών μαθητών του σχολείου,αλλά και αρκετών  γονέων που εθελοντικά βοήθησαν,το σχολείο έγινε πιο όμορφο και λειτουργικό!

Πιό συγκεκριμένα,δημιουργήθηκε ένας πανέμορφος κήπος στον προαύλιο χώρο,με τη βοήθεια του παππού ενός μαθητή,που  έσκαψε με ειδικό εργαλείο (φρέζα) τον κήπο. Με χρήματα των γονέων και με δωρεά από το φυτώριο  Φυταγορά,αγοράστηκαν  φυτά και  δεντράκια κι έτσι με τη βοήθεια των νηπιαγωγών του σχολείου διαμορφώθηκε ένας κήπος,όπου οι μικροί μαθητές καθημερινά,φρόντιζαν τα λουλούδια τους και ασχολούνταν με ευχάριστες κηπουρικές εργασίες.

Ακόμη,με τη βοήθεια  κάποιων γονέων,που εθελοντικά προσέφεραν τη βοήθειά τους, βάφτηκε η πέργολα και τα ελαστικά ενώ τα παιδιά με μεγάλη τους χαρά βοήθησαν στο να βαφούν τα παγκάκια.

Μετά από αίτημα του σχολείου, ο αντιδήμαρχος παιδείας και πρόεδρος της ΕΣΕΠΕ κ. Δημήτρης Σιαμάγκας μεσολάβησε ώστε να δοθούν προσφορές για να βαφτούν τα κάγκελα της περίφραξης, ενώ βάφτηκαν τα σκίαστρα των τάξεων και της εισόδου και γίνονται ενέργειες για να καθαριστεί το όμορο οικόπεδο από τα χόρτα.

Τέλος,με τη βοήθεια δύο μπαμπάδων σκάφτηκε τάφρος στην αμμοδόχο για  να οριοθετηθεί με τα ελαστικά.Αγοράστηκε καινούργια άμμος,  και τοποθετήθηκε στην αμμοδόχο. Το έργο αυτό ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο πατέρας ενός νηπίου.

Δράσεις και ενέργειες που αξίζουν πολλά μπράβο και φέρνουν χαμόγελα και χαρά στα παιδιά που το έχουν τόσο ανάγκη!

Ευχαριστούμε όσους προσέφεραν τη βοήθειά τους και συνεχίζουμε!!


Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.