Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: 1η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό για το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής»!

Για πρώτη φορά και... junior επιχειρηματικότητα!

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον φετινό διαγωνισμό ένα νέο πρόγραμμα ταχύρρυθμης εικονικής επιχείρησης, το Company Junior, το οποίο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσέλκυσε το ενδιαφέρον 40 μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων από 17 σχολεία.

Τα βραβεία στις τρεις πρώτες διακριθείσες junior επιχειρήσεις απένειμε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Superfoods από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τη δεύτερη η Bottl_E2 από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Ρόδου και την τρίτη η e-FAI από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζικόπουλος σημείωσε ότι «το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν αγαπήσει και αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα» και υπογράμμισε πως τα προϊόντα που είδαμε ως τελικό προϊόν ξεπέρασαν τις προσδοκίες. «Νιώθω», είπε, «ότι όλες οι ομάδες δημιούργησαν εταιρείες που αύριο θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά».

«Η εικονική επιχειρηματικότητα που εσείς αναπτύσσεται και δημιουργείται δίνει μια νέα διάσταση στο σχολείο που θέλουμε να έχουμε, το σχολείο που ονειρευόμαστε», επισήμανε ο κ. Κόπτσης   κάνοντας την απονομή των βραβείων.

Το σχολείο μας συγχαίρει τις μαθήτριες Σιάρκου Ραλία,  Σιτζίμη Πασχαλία ,Τερζή Λιάνα, και την εκπαιδευτικό Αβδελά Κατερίνα ,για την άριστη πρασπάθειά τους και την κατάκτηση της 1ης ΘΈΣΗΣ

Παράλληλα συγχαίρει τους μαθητές  της ΣΤ τάξης για την εξαιρετική προσπάθειά τους στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Οι επιχειρήσεις που δημιούργησαν ανήκουν στις 10 καλύτερες του διαγωνισμού.  Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον σας ανήκει.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.