Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Δήμαρχος Ηράκλειας για εμποροπανήγυρη: «Κάνω έκκληση στους δημότες να τρέξουν μαζικά να εμβολιασθούν»

Έκκληση από τον δήμαρχο Γ. Κουτσάκη για μαζικό εμβολιασμό των δημοτών

Έκκληση στους δημότες του Δήμου Ηράκλειας  να εμβολιαστούν,  απευθύνει ο δήμαρχος Ηράκλειας Γ. Κουτσάκης.

«Η  ζωή πρέπει  να επανέλθει στη κανονικότητά της και η οικονομική δραστηριότητα που έχει διαταραχθεί να εισέλθει στους γνώριμους ρυθμούς», δηλώνει ο δήμαρχος στο «Σ.Θ.»
Παράλληλα γνωστοποιεί μία σειρά από αποφάσεις και πρωτοβουλίες που έχει πάρει η δημοτική αρχή,  ώστε η εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας να επανακάμψει.

Ο χώρος της εμποροπανήγυρης θα είναι περιφραγμένος, νέοι χώροι υγιεινής δημιουργήθηκαν ενώ το κόστος συμμετοχής των εκθετών μειώθηκε κατά 70%.

Υπάρχει σαφής εικόνα αν θα πραγματοποιηθούν τα πανηγύρια στο Δήμο Ηράκλειας;

Ο Κορωνοιός μας αφήνει αλλά βλέπω ότι ο κόσμος δεν εμβολιάζεται, δεν έχει εμπιστοσύνη στην πρόληψη και τις δυνατότητες που δίνει το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αν είμασταν πιο επιθετικοί στους εμβολιασμούς, θα είχαμε καταφέρει περισσότερα πράγματα.

Αν είχαμε καταφέρει να εμβολιασθούμε σε μεγάλα ποσοστά και τα πανηγύρια μας θα είχαν πραγματοποιηθεί και η κανονική ζωή μας θα είχε επανέλθει γρηγορότερα.

Κάνω έκκληση στους δημότες να τρέξουν μαζικά να εμβολιασθούν και το λέω απευθυνόμενος και προς τους νέους ανθρώπους, γιατί αυτοί είναι το μέλλον μας και εκεί πρέπει να στοχεύουμε.

Το θέμα των εμβολιασμών είναι πολύ σημαντικό για να ανοίξει και η οικονομική δραστηριότητα και να υλοποιηθούν και τα πανηγύρια.

Είναι καλοκαίρι, έχουμε μία σειρά από πανηγύρια που λειτουργούν εδώ και χρόνια στις κοινότητες μας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία οδηγία σε ότι αφορά την διοργάνωση των πανηγυριών.

Γνωστοποιήθηκε ότι  μπορούν να γίνουν τα πανηγύρια εφόσον έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού. Το θέμα είναι  πρακτικό  ποιος θα ανήκει στο 50%.

Πρέπει να υπάρξει σαφής οδηγία από την Πολιτική προστασία, για να δούμε τι θα κάνουμε με τα πανηγύρια.

Εμείς, παρόλα αυτά, ξεκινήσαμε μία προεργασία για την εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας.

Θέλουμε το πανηγύρι αυτό να αρχίσει να ζωντανεύει, το είχαμε διακηρύξει και προεκλογικά ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες.

Είχαμε διαπιστώσει ότι μία από τις προϋποθέσεις για να ανακάμψει  είναι το θέμα της ασφάλειας.

Πρόσφατα βρέθηκα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μίλησα με τον Υπουργό, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους περιφερειακούς Διευθυντές και το γενικό Διευθυντή ασφάλειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να σχεδιαστεί καλύτερα ο τρόπος ασφάλειας στο Δήμο Ηράκλειας.

Καταλήξαμε, για το θέμα της εμποροπανήγυρης της Ηράκλειας, ότι πρέπει να ενισχύσουμε και σημειολογικά το θέμα της ασφάλειας, αλλά και πρακτικά.

Αποφασίσαμε για τις μέρες που το πανηγύρι θα διοργανώνεται, να περιφράσσεται ο χώρος , να έχει συγκεκριμένες εισόδους, να φυλάσσεται από σεκιούριτι και από την Αστυνομία που θα  είναι πολύ έντονη η παρουσία της τις μέρες της πανήγυρης και γενικά να πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται, ώστε να είναι ασφαλέστερο, να νοιώσουν οι εκθέτες και οι επισκέπτες ότι κάτι άλλαξε.

Επίσης ένα άλλο μέτρο που πήραμε είναι να διαμορφώσουμε καινούργιους χώρους υγιεινής. Οι χημικές τουαλέτες που υπήρχαν δεν έλυναν το πρόβλημα.

Εμείς λέμε ότι έχουμε επάρκεια χώρων υγιεινής και δίνουμε την δυνατότητα στους εκθέτες  να ευπρεπιστούν, να απλώσουν ένα ρούχο γιατί η πολυήμερη παρουσία τους στις ατμοσφαιρικές συνθήκες που υπάρχουν εκείνο το διάστημα απαιτεί συχνότερο και  καλύτερο ευπρεπισμό.

Έγιναν καινούργιες ντουζιέρες, τουαλέτες και επιπλέον κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου της Ηράκλειας διαμορφώνουμε εκθετήριους χώρους  που είναι ασφαλείς και θα μπορεί κανείς να  τους διεκδικεί  συμμετέχοντας  στην δημοπρασία.

Εκτός από αυτά κάνουμε και μία σοβαρή μείωση στο κόστος συμμετοχής. Η εμποροπανήγυρη είναι μία εμπορική δραστηριότητα.

Πήραμε μία απόφαση στην οικονομική επιτροπή, μειώνοντας δραστικότατα το κόστος συμμετοχής των εκθετών.

Κατεβάσαμε το κόστος σε ποσοστό 70%. Δηλαδή αν κάποιος πλήρωνε 100 ευρώ , τώρα θα πληρώνει 30. Αυτό για τη χρονιά που μας έρχεται.

Η μείωση του κόστους συμμετοχής των  εκθετών ,  το λέω με επιφύλαξη αν  θα μπορέσει να λύσει το λειτουργικό κόστος της πανήγυρης, για το Δήμο.

Ελπίζουμε ότι θα το καλύψει, έτσι έχουμε προϋπολογίσει. Ελπίζουμε  να αρχίσει να ανακάμπτει το πανήγυρη.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.