Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Άκαρπες για 5η ημέρα οι έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά στο Στρυμονικό κόλπο (ΒΙΝΤΕΟ)

(Φωτογραφία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη σημερινή επιχείρηση στο Στρυμονικό κόλπο)

Για πέμπτη ημέρα συνεχίσθηκαν οι έρευνες στο Στρυμονικό κόλπο, για τον αγνοούμενο ψαρά, με τις ελπίδες για τον εντοπισμό του δυστυχώς να «σβήνουν». Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ένα επαγγελματικό αλιευτικό, με δύο επιβαίνοντες, ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Κερδυλλίων, στο ύψος της Αρχαίας Αργίλου.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν στην ακτή Κερδυλλίων μία 43χρονη ημεδαπή έχοντας τις αισθήσεις της, η οποία επέβαινε σε ανωτέρω σκάφος. Η 43χρονη ανέφερε ότι επί του Α/Κ σκάφους επέβαινε και ο 43χρονος ημεδαπός σύζυγος της, τον οποίο είδε να προσπαθεί να κολυμπήσει, μετά την βύθιση του σκάφους και έκτοτε αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας – Ιερισσού – Σταυρού και Θάσου και άμεσα είχαν ξεκινήσει έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α., πέντε (05) Α/Κ σκαφών, ενός ιδιωτικού σκάφους, ενός ιδιώτη δύτη και περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδας ιδιωτών από ξηράς.

Εντωμεταξύ, τριμελές πλήρωμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με το διασωστικό σκάφος Rescue 1 συμμετέχει για τρίτη μέρα στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.