Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Ένας κρυμμένος «παράδεισος» μέσα στην πόλη των Σερρών - Θλίβει η εικόνα εγκατάλειψης στο Υδραγωγείο (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υδραγωγείο Σερρών είναι ανενεργό υδραγωγείο και τα ερείπιά του βρίσκονται στην οδό Λεωνίδα Παπαπαύλου 109, κάτω από την Ακρόπολη (Κουλά), στην πόλη των Σερρών.

Είναι ένα υπέροχο μέρος, που μόλις το επισκεφθείς, αδυνατείς να πιστέψεις ότι λίγα μέτρα μακριά υπάρχει η τσιμεντούπολη.

Ένα μέρος που σε «ταξιδεύει», αλλά και θλίβει, αφού όταν το αντικρίζεις η εικόνα της εγκατάλειψης είναι εμφανής, όπως φαίνεται και στις εικόνες που έστειλε στο Infonews24 ο κ. Χρήστος Ικιούζης.

Ο χώρος απεριποίητος, γεμάτος χόρτα και μεγάλα κλαδιά. Ένας χώρος που ακόμη και πολλοί Σερραίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει.

Οι καμάρες του «στέκουν» περήφανες προσπαθούν με την αίγλη και την ομορφιά τους, να… επιβληθούν στο, σχεδόν, άναρχο τοπίο που τις «περιστοιχίζει».

Το Υδραγωγείο καταχωρήθηκε ως προστατευόμενο μνημείο το 1962 και το 1984. Είναι δύο επιπέδων και είναι κατασκευασμένο από πέτρα και τούβλα. Χρησιμοποιήθηκε κατά την βυζαντινή, αλλά και την οθωμανική περίοδο.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.