Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Στα… κάγκελα οι γονείς στο Δήμο Αμφίπολης για το άνοιγμα του Λυκείου από τη Δευτέρα

Ρεπορτάζ της Ζωής Χειμωνίδου και του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα infonews24.gr

Στα… κάγκελα οι γονείς στο Δήμο Αμφίπολης για το άνοιγμα του Λυκείου από τη Δευτέρα Αγωνία, άγχος και ανησυχία φαίνεται πως έχουν «κυριεύσει» πολλούς γονείς στο Δήμο Αμφίπολης, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, για την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων, στα Λύκεια της χώρας. Με τον Δήμο Αμφίπολης να διανύει την τέταρτη εβδομάδα του στην κατηγορία των περιοχών «πολύ αυξημένου κινδύνου», δηλαδή «βαθύ κόκκινο», οι γονείς ανησυχούν πως το άνοιγμα του Λυκείου στο Ροδολίβος και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση και ίσως να ανοίξει νέος «κύκλος» έξαρσης κρουσμάτων στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως το τηλέφωνο του Αντιδημάρχου Αμφίπολης Δημήτρη Χαρισιάδη, έχει «σπάσει» από τα τηλεφωνήματα των γονέων που ανησυχούν, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Infonews24.

Μάλιστα, το γεγονός πως η έξαρσης των κρουσμάτων ξεκίνησε από τα σχολεία και είχε ως αποτέλεσμα την κατάταξη του Δήμου στο «βαθύ κόκκινο»  επέτεινε την αγωνία των γονέων.

Δημ. Χαρισιάδης: «Δικαιολογημένη η ανησυχία των γονέων»

«Γονείς μαθητών επικοινώνησαν μαζί τις προηγούμενες ώρες και άκουσα τους προβληματισμούς τους. Είναι αναμενόμενο κάτι τέτοιο γιατί εδώ στην περιοχή το πρόβλημα ξεκίνησε μέσα από τα σχολεία. Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των δημοτών» τονίζει ο αντιδήμαρχος και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι φοβούνται γιατί είχαμε μαθητές και εκπαιδευτικούς που νόσησαν ωστόσο ο δήμος Αμφίπολης έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να είναι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ασφαλείς στα σχολεία. Έχουμε πραγματοποιήσει απολυμάνσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Οι γονείς να προσέχουν πολύ να προσέχουν τα παιδιά τους. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε τις απολυμάνσεις στις σχολικές αίθουσες. Την Δευτερά θα υπάρχουν απολυμαντικά και μάσκες σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος μαθητής»

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.