Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Έφτασε στην Ελασσόνα η αποστολή αλληλεγγύης του Δήμου Σερρών (ΦΩΤΟ)

Με προορισμό την Ελασσόνα αναχώρησε την Παρασκευή 2 Απριλίου,  η αποστολή από τον Δήμο Σερρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) ,

στο πλαίσιο της Εκστρατείας συμπαράστασης κι αλληλεγγύης που διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας.

Την Επικεφαλής της αποστολής, πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κι Εντεταλμένη Συμβούλου Εθελοντισμού και Νεολαίας κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και όλους τους Σερραίους, συλλόγους και φορείς, οι οποίοι συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνδημότες της, που έχασαν τις περιουσίες τους από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Η κ. Καρκαβανίδου ξενάγησε τα μέλη της αποστολής στις εγκαταστάσεις του δήμου , όπου και συγκεντρώνονται τα είδη πρώτης ανάγκης κι εν συνεχεία ταξινομούνται , προκειμένου να δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη. Χωρίς προηγούμενη εμπειρία η αρμόδια αντιδήμαρχος και οι άξιοι συνεργάτες του Δημάρχου Ελασσόνας έστησαν σε χρόνο ρεκόρ συσσίτια, χώρο αποθήκευσης και προμήθειας των ειδών που συρρέουν καθημερινά από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για τους σεισμοπαθείς.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν σας κρύβω τη συγκίνησή μου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ανθρώπων του Δήμου Ελασσόνας. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό πως σε μια- δυο μέρες κατάφεραν να στήσουν άρτιες εγκαταστάσεις προμήθειας, προκειμένου κανένας συνδημότης τους να μη στερηθεί τα είδη πρώτης ανάγκης και το πολυτιμότερο όλων το φαγητό του. Μετέφερα τις ευχές όλων των Σερραίων για ταχεία επάνοδο στα σπίτια και στην κανονικότητα της ζωής τους. Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καδή για τη βοήθειά του, τον οδηγό του φορτηγού του Δήμου Σερρών κ. Γιώργο Θωμαΐδη και όλους τους υπαλλήλους της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. που στήριξαν ολόψυχα αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να παραληφθεί από τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, η προσφορά αλληλεγγύης».

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν από την Επικεφαλής της 1ης αποστολής κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη 107 κούτες με καταγεγραμμένο ανά κατηγορία το υλικό, 2 μεγάλες παλέτες με εμφιαλωμένα νερά και 500 κιλά πατάτες.

Στις θερμές ευχαριστίες της αντιδημάρχου Ελασσόνας η κ. Παλάζη απάντησε: «Δεν χρειάζονται οι Σερραίοι ευχαριστώ, το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στον τόπο μου περισσεύει. Είμαστε εδώ και στη συνέχεια σε ό,τι χρειαστείτε».
Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.