Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Καλό ταξίδι Παναγιώτη

Όταν εργαζόταν στην “Εβδομη” και το ωραίο του ρεπορτάζ για την περιοδεία του  Κ. Μητσοτάκη στην Ορεινή Ροδόπη

Από το πλούσιο συρτάρι των αναμνήσεων(( αν και δεν συνηθίζω να δημοσιεύω προσωπικές φωτογραφίες μου), το μακρινό 1994 (καλοκαίρι) στα γραφεία της Καβαλιώτικης εφημερίδας «Η έβδομη» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Νεστορίδη, που ήταν αρχισυντάκτης της την εποχή εκείνη και τον συνάδελφο Νίκο Σπιτσέρη. Η εφημερίδα της Καβάλας τότε απασχολούσε, αν δεν απατώμαι, 8 δημοσιογράφους

Μου είχε ανοίξει το σπίτι του και με είχε φιλοξενήσει  ο Παναγιώτης Νεστορίδης την εποχή εκείνη στην  Καβάλα. Ήταν παράλληλα και  ανταποκριτής του ραδιοφωνικού σταθμού Σκαϊ και τον άκουγα στο μεσημεριανό ραδιοφωνικό μαγκαζίνο που παρουσίαζε  την περίοδο εκείνη ο δημοσιογράφος  Λυκούργος Κομίνης, αν δεν κάνω λάθος.

Από τότε μου έλεγε ο Νεστορίδης. Μην δίνεις βάση ποτέ στις έκτακτες συνεργασίες και μην τις ζηλεύεις , είναι παροδικές κατά βάση. Να προσπαθείς για κάτι το στέρεο. Είχα διαβάσει και ένα ωραίο ρεπορτάζ του Παναγιώτη  στον Ριζοσπάστη το 1992, περίπου, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός είχε κάνει ένα μακρύ οδοιπορικό στην Ορεινή Ροδόπη και είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, ακολούθως, ώστε να αποκτήσουν δικαιώματα που δεν είχαν μέχρι τότε οι μουσουλμάνοι της  Θράκης.

Στη γυναίκα του Εφη, και τις κόρες του Δώρα και Φωτεινή μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου. Να είναι γερές να τον Θυμούνται.

Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Έχω πολλούς λόγους να σε θυμάμαι.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.