Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Καλλιεργούσαν 65 δενδρύλλια κάνναβης κάτω από την… ντουλάπα τους! Συνελήφθη πατέρας και οι γιοί του (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συνελήφθησαν τρία άτομα στις Σέρρες για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης.

Εντοπίστηκαν 65 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε υπόγειο χώρο οικίας που χρησιμοποιούσαν. Ο υπόγειος χώρος ήταν προσβάσιμος μέσα από ειδική κρύπτη που υπήρχε σε ντουλάπα του σπιτιού.

Για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθησαν χθες (7 Φεβρουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας και οι δύο γιοι του, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που χρησιμοποιούσαν με τη συνδρομή και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε υπόγειο χώρο της οικίας συνολικά 65 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 140 εκατοστών.

Ο υπόγειος χώρος ήταν προσβάσιμος μέσα από ειδική κρύπτη που υπήρχε στο δάπεδο ντουλάπας του σπιτιού και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λάμπες, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρο, υγρασιόμετρο, χρονοδιακόπτες ρεύματος κ.α.).

Επιπλέον σε χώρους του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 4 κιλά και 268 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,
• 236 γραμμάρια κάνναβης,
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,
• 26 πακέτα τσιγάρων και 28 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και
• 4 κινητά τηλεφώνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: RThess.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.