Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Κορονοϊός: Κλειστά δημοτικά, γιατί αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις της Κεραμέως

Οι οριστικές ανακοινώσεις για το «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία θα γίνουν το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου...

Η πολύωρη και γεμάτη ανατροπές τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με την επιτροπή των ειδικών, φαίνεται να είναι η αιτία της αναβολής για μία ημέρα των ανακοινώσεων για τα κλειστά δημοτικά σχολεία αλλά και για το τι τελικά θα ισχύσει για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου.

 

Αν και είχε γίνει γνωστό ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού, μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, τελικά όπως ανακοινώθηκε «οι σχετικές ανακοινώσεις για τα σχολεία θα γίνουν αύριο (14/11) από την Νίκη Κεραμέως καθώς συνεδριάζει ακόμη η επιτροπή των ειδικών».

Οι οριστικές ανακοινώσεις για το θέμα της εκπαίδευσης θα γίνουν το Σάββατο, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι να κλείσουν όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας κάτι που αναμένεται να συμπαρασύρει τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η κυβέρνηση περιμένει την τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων αν και αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι οδηγούμαστε σε λουκέτο.

Πηγή: ethnos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.