Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Τι είπε ο Νομίατρος Σερρών για τον 8χρονο μαθητή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες των Σερρών καθώς όπως έγινε γνωστό...

ο 8χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου στις Σέρρες διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα, με τον Νομιάτρο της Π.Ε. Σερρών Αναστάσιο Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Ράδιο Σιντική “Κάθε Μέρα Καλημέρα”, ο 8χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και είναι συμπτωματικός. “Από τα δύο παιδιά το ένα το τεστ βγήκε θετικό και συγκεκριμένα του 8χρονου, μαθητή της Γ΄ τάξης δημοτικού, ενώ το τεστ του μικρότερου παιδιού αρνητικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τις επόμενες ημέρες προφανώς η μητέρα και το μικρότερο παιδί σίγουρα θα νοσήσουν αφού είναι στην ίδια οικογένεια είναι θέμα χρόνο” ανέφερε ο κύριος Αναστασιάδης.

 

Σύμφωνα, με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το τμήμα του μαθητή αναμένεται να κλείσει για 14 ημέρες ενώ ο ίδιος βρίσκεται πλέον σε καραντίνα, όπως και οι συμμαθητές του και οι καθηγητές που έκαναν μάθημα μαζί του. “Προφανώς θα γίνει αναστολή λειτουργίας του τμήματος σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επειδή μας ζητήθηκε η άποψη της Δ/νσης Υγείας θα προτείνουμε και εμείς την αναστολή λειτουργίας της τάξης” τονίζει ο νομίατρος της Π.Ε. Σερρών.

Στην ίδια πάντα εκπομπή ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε:“Το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε θετικό αλλά η λήψη του δείγματος πάρθηκε στις 18:00 απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου. Το παιδί τελευταία φορά που ήταν σχολείο ήταν την Παρασκευή, μεσολάβησαν δύο 24ωρα από το σχολείο μέχρι που πάρθηκε το δείγμα. Προφανώς, έαν παίρναμε το δείγμα την Παρασκευή μπορεί να ήταν αρνητικό και να μην έχουμε πρόβλημα στο σχολείο γιατί μεσολάβησαν δύο ημέρα. Παρόλα αυτά το σωστό είναι να υπάρξει αναστολή του τμήματος.” 

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως οι γονείς θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.