Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

4 Γυμνάσια υπό κατάληψη και 1 λύκειο από... σπόντα στο Νομό Σερρών- Μαθητές αντιδρούν στις μάσκες (VIDEO)

Τέσσερα Γυμνάσια στο νομό Σερρών τελούν μέχρι και σήμερα υπό κατάληψη, αλλά και ένα Λύκειο από… σπόντα.

Μαθητές που αντιδρούν στη χρήση μάσκας στα σχολεία, εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους, κάνοντας κατάληψη.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα Γυμνάσια Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας, Λευκώνα και Νέου Πετριτσίου, ενώ λόγω συστέγασης του Γυμνασίου Σιδηροκάστρου με το ΓΕΛ, ούτε οι μαθητές του Λυκείου μπορούν να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

«Τα παιδιά εύκολα παρασύρονται και βλέπουμε ότι αφορά κυρίως γυμνάσια. Δεν θέλουν να φοράνε μάσκες. Δεν το επιβάλλει ούτε ο Διευθυντής, ούτε η Διεύθυνση, ούτε το Υπουργείο. Το επιβάλλουν οι ειδικοί. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε, να έχουμε υπομονή,» δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιος Ρίζος, ο οποίος συνέστησε στους συναδέλφους του να δείχνουν κατανόηση και να είναι διαλλακτικοί σ’ ό,τι αφορά στα διαλείμματα ή αν θέλει κάποιο παιδί να βγει για λίγο από την αίθουσα.

 

Τα παιδιά στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται στον αύλειο χώρο και μόνο στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο κτίριο, με τον κ. Ρίζο να απευθύνει έκκληση:
«Θα παρακαλούσα και τα παιδιά, μέσα στα σχολεία έχει περιουσία που δεν είναι ούτε δική τους, ούτε δική μας, θα πρέπει να προσέχουν και να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων και συσκευών του σχολείου».

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.