Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Καταγράφει μεγάλες απώλειες το ΚΤΕΛ Ν. Σερρών

Πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 46% την περίοδο του καλοκαιριού

  • Σκέψεις για κατάργηση των ενδονομαρχιακών δρομολογίων από το 2021 αν η Πολιτεία δεν προχωρήσει σε αποζημιώσεις

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Απώλειες της τάξης του 46% στην επιβατική του κίνηση σε όλες τις γραμμές του καταγράφει το ΚΤΕΛ Ν. Σερρών.Τα στοιχεία αφορούν το τρίμηνο του καλοκαιριού(Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 2020) συγκρινόμενα με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής θερινής περιόδου όπου δεν είχε εκδηλωθεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Σερρών Ηλίας Παπαγεωργίου η γλώσσα των αριθμών είναι αποκαλυπτική.

Στη γραμμή των Αθηνών υπάρχει μείωση κατά 30%, στη γραμμή της θεσσαλονίκης η πτώση ανέρχεται στο 50%. Στο ίδιο ύψος( 50%) είναι η πτώση και σε όλα τα ενδονομαρχιακά δρομολόγια  ενώ οι γραμμές  προς την παραλιακή ζώνη κατέγραψαν καθίζηση της τάξης του 5%.

Ο πρόεδρος Ηλίας Παπαγεωργίου δήλωσε  ότι πρόκειται για  την δυσκολότερη οικονομική κατάσταση που έχει  βιώσει το ΚΤΕΛ από συστάσεως του.

«Περιμένουμε να εισρεύσει στα ταμεία μας μία αποζημίωση  από την πολιτεία για την επιβολή του νόμου να πραγματοποιούνται δρομολόγια με πληρότητες της τάξης του 65%.Θα είναι μεγάλη ανακούφιση- ανάσα αν λάβουμε αυτή την αποζημίωση από την Πολιτεία έως το τέλος του έτους » ανέφερε.

Τέλος ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ δήλωσε ότι αν η πολιτεία δεν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση(να δώσει αποζημίωση) τότε η διοίκηση του θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διακόψει όλα τα ενδονομαρχιακά δρομολόγια από το 2021(  δεν αφορά τα μαθητικά δρομολόγια).

«Όλες οι γραμμές εντός νομού είναι άγονες. Τα λεωφορεία κινούνται άδεια σχεδόν. Είναι ασύμφορο να εκτελούνται δρομολόγια  χωρίς επιβάτες. Οι αντοχές μας εξαντλούνται» δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλίας Παπαγεωργίου.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.