Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Με μεγαλοπρέπεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ρεπορτάζ της Χριστίνας Χατζοπούλου για την ιστοσελίδα infonews24.gr

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου ή αλλιώς το “Πάσχα του καλοκαιριού” στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης. Στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του ναό τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας λόγω του κορονοϊού.

Στο κήρυγμά του, ο Ποιμενάρχης των Σερρών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα όσα διαδραματίστηκαν εν μέσω κορονοϊού σε ότι αφορά το “σφράγισμα” των ιερών ναών και την αντίδραση που υπήρχε από πλευράς Εκκλησίας καθώς όπως είπε “ακούστηκαν δυστυχώς και από στομάτων εκκλησιαστικών πράγματα, τα οποία δεν θα έπρεπε είτε ξεπερνώντας το μέτρο με τη φλυαρία είτε πάλι με τη ένοχη σιωπή που αυτή η σιωπή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συνενοχή σ΄ αυτό το οποίο έγινε εις βάρος της Πίστεως, εις βάρος της ψυχής μας, εις βάρος της Εκκλησίας μας, εις βάρος της ψυχής αυτού του λαού”

Ο κ.κ. Θεολόγος τόνισε ότι οι Χριστιανοί δεν είναι ασύνετοι και πως ποτέ οι Ιεράρχες και οι ιερείς “δε θα εκθέταμε τους ανθρώπους εις κινδύνους φοβερούς”

Σε ότι αφορά το κλείσιμο και σφράγισμα των ναών είπε πως έγινε με εντολή του “Καίσαρα” συμπληρώνοντας ότι “ο καθένας που έχει μερίδιο ευθύνης στην εκκλησιαστική επαρχία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και από τον Θεόν και από τον Λαόν”

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στολίστηκε με άνθη το Επιτάφιος της Παναγίας και ακούστηκε τα Εγκώμια της Θεοτόκου. Αμέσως μετά ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου γύρω από τον Ιερό Ναό.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.