Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Κοντινές παραλίες επιλέγουν οι Σερραίοι για τις διακοπές τους

Θάσος και Χαλκιδική ψηλά στις προτιμήσεις...

  • Μειωμένο ενδιαφέρον για  τους δημοφιλείς τουριστικούς  προορισμούς

Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των Σερραίων για εκδρομές και αποδράσεις σε μακρινούς προορισμούς για τις  καλοκαιρινές διακοπές.

Οι  ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή της χρονιάς με την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει επιφέρει ανατροπές.

Οι περισσότεροι Σερραίοι εγκαταλείπουν την ιδέα των διακοπών. Αυτό αποτυπώνεται και  στην κίνηση  στα τουριστικά πρακτορεία.

Λίγοι τα επισκέπτονται και λιγότεροι προχωρούν στο κλείσιμο τουριστικών πακέτων αυτή την περίοδο.Οσοι πάντως Σερραίοι  αποφασίζουν να διαθέσουν τα  χρήματα τους  για να κάνουν διακοπές προτιμούν τους  κοντινούς προορισμούς και τουριστικά   θέρετρα  που είναι εύκολα προσβάσιμα με το  αυτοκίνητο.

Η  υπεύθυνη του τουριστικού πρακτορείου Ταξιδιών «mitkonis travel” Σοφία Μητκώνη  μιλώντας στο «Σ.Θ.»  επιβεβαιώνει το μειωμένο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για διακοπές.

Τονίζει ότι οι Σερραίοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές φέτος  στη θάσο, την Χαλκιδική, στη Λήμνο όπου τα κόστη είναι μειωμένα.Επίσης ψηλά στις προτιμήσεις  είναι το παραθαλάσσιο Πήλιο και η Λευκάδα. Το κόστος της ενοικίασης δωματίου κυμαίνεται από 50  έως  100 ευρώ την βραδιά.

«Γυρνούσαν την πλάτη σε σούπερ δελεαστικά πακέτα»

Η  υπεύθυνη του τουριστικού πρακτορείου Ταξιδιών «mitkonis travel Σοφία Μητκώνη

Μειωμένη ζήτηση,  σε ποσοστό έως και 80% καταγράφεται επίσης  για τους τουριστικούς προορισμούς της Πάρου και της Σκιάθου όπου άλλα καλοκαίρια αποτελούσε πρώτη επιλογή για τους νέους και ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που ήθελαν να «χαλαρώσουν» μετά την κοπιώδη προσπάθεια εισαγωγής τους στα ΑΕΙ.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι τιμές ήταν και είναι  πολύ δελεαστικές  . Για παράδειγμα για ένα 4ήμερο στη Σκιάθο- πριν την υψηλή σαιζόν  ζήτησης- μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει με 79 ευρώ .

Στην τιμή αυτή  συμπεριλαμβανόταν  η διαμονή,  η μεταφορά μέχρι το λιμάνι της Σκιάθου,  και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη» εκτίμησε  η Σοφία Μητκώνη . Υποστήριξε ότι η  πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την οικονομική αβεβαιότητα  οδηγεί  τους Σερραίους να κινούνται και να συμπεριφέρονται απολύτως  συντηρητικά».

Δεν υπάρχει ζήτηση για τα νησιά

Επίσης ζήτηση δεν  υπάρχει και για τα νησιά Τήνο, Μύκονο , Σαντορίνη παρά τις πολύ καλές προσφορές.

Όσον αφορά τις ημερήσιες εκδρομές με τα λεοφορεία οι Σερραίοι επιλέγουν για τις αποδράσεις  τους Αμμολόφους , την Ασπροβάλτα κατά κύριο λόγο και ακολουθεί η επιλογή της Αμμουλιανής.

Στα αξιοσημείωτα που καταγράφονται  στα τουριστικά πρακτορεία είναι επίσης και το γεγονός  ότι « δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για εκδρομές στην Τουρκία εδώ και ένα εξάμηνο»  δήλωσε η Σοφία Μητκώνη.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.