Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Στο Ναδίρ ο τουρισμός στον Στρυμονικό κόλπο

Δραματική μείωση των κρατήσεων μετά την καθιέρωση του προληπτικών τέστ...

Κάθε άλλο παρά θερινή περίοδο θυμίζει η κατάσταση στις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου καθώς η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ναδίρ.

Την απόγνωση της τοπικής κοινωνίας– η οποία στηρίζεται οικονομικά από τα βαλκάνια κράτη- εκφράζει σε δραματικούς τόνους  στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών- Αυτοεξυπηρετούμενων Δωματείων Στρυμωνικού κόλπου «Ο Στρυμωνικός»  Δημήτρης Φραντζής.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα αυτή την στιγμή  ανέρχεται μόλις σε ποσοσό, 2,3 έως 5%.

Και όχι μόνο οι κρατήσεις είναι απογοητευτικά ελάχιστες άλλα και δεν υπάρχει και προοπτική βελτίωσης του κλίματος με την επανεμφάνιση του κορωνοϊού και τα πολλαπλά όπως λέγεται κρούσματα σε Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία,  Βόρεια  Μακεδονία,  χώρες  από τις οποίες προέρχεται ο κύριος όγκος του τουριστικού κύματος που κατακλύζει το καλοκαίρι τις ακτογραμμές του Στρυμονικού κόλπου.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης πτώσης είναι και το γεγονός ότι μόλις πριν μία εβδομάδα- πριν την καθιέρωση προληπτικών τέστ -από τους Βαλκάνιους το ύψος των κρατήσεων άγγιξε το 10-15%.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ένα ποσοστό καταποντίζεται-  στο 2,3 και 5% την δυσκολία της κατάστασης η οποία έχει άμεσο και καταστρεπτικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία η οποία προσδοκούσε την ανάπτυξη την πρόοδο της με κύριο πυλώνα τον τουρισμό.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.