Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Μείωση στις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία των Σερρών- «Καμπανάκι» από τον Ξ. Παπασταμόπουλο (VIDEO)

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Κώττα για την ιστοσελίδα infonews24.gr

«Καμπανάκι» σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία και κυρίως στα δημοτικά σχολεία, «χτυπά» ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, με δηλώσεις του στο Infonews24.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασταμόπουλο, ο αριθμός των μαθητών μειώνεται συνεχώς και στην παρούσα φάση το μεγάλο πρόβλημα το έχει η περιφέρεια, αλλά αρχίζει και γίνεται φανερό ότι ο αντίκτυπος της κρίσης εμφανίζεται και στα δημοτικά σχολεία.

«Οι εγγραφές φέτος ήταν σημαντικά μειωμένες. Υπάρχουν δημοτικά σχολεία που η πρώτη τάξη έχει περίπου 10 παιδιά αντί των 25 που προβλέπεται και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη,» δήλωσε ο κ. Παπασταμόπουλος.

Κατάργηση των Νηπιαγωγείων Βέργης, Λιμνοχωρίου και Γονίμου

Εντωμεταξύ, εκδόθηκε στις 13 Ιουλίου το ΦεΚ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με τον υποβιβασμό και την κατάργηση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά Περιφερειακή Διεύθυνση.

Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ αναφέρει και την κατάργηση τριών νηπιαγωγείων του νομού Σερρών.
Συγκεκριμένα, καταργούνται από το σχολικό έτος 2020-2021 οι παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:
• ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΕΡΓΗΣ
• ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ
• ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΟΝΙΜΟΥ

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, τα συγκεκριμένα σχολεία βρισκόταν σε αναστολή για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, με τη λήξη του ημερολογιακού έτους, δηλαδή τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, οι Διευθύνσεις υποβάλλουν στο Υπουργείο την κατάσταση με τα δεδομένα που αφορούν στις σχολικές μονάδες.

Η νομοθεσία προβλέπει πως κάθε σχολική μονάδα που παραμένει για τρία χρόνια σε αναστολή, οδηγείται με απόφαση του Υπουργείου στην κατάργησή της.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι εμποδίζεται η επανίδρυση της ίδιας σχολικής μονάδας, αν και όταν προκύψουν οι αναγκαίες συνθήκες, ύπαρξη ικανού αριθμού μαθητών, για να λειτουργήσει η σχολική μονάδα. Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες καταργήθηκαν λόγω έλλειψης του απαραίτητου αριθμού μαθητών, που είναι 5, για να λειτουργήσει μία σχολική μονάδα,» επεσήμανε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος.

Πηγή: infonews24.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.