Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τίμησε την μνήμη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου σε τρία Ιερά παρεκκλήσια που είναι αφιερωμένα στον σύγχρονο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας...

Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε δύο εσπερινούς ενωρίς το απόγευμα στην ενορία του Χειμάρρου όπου υπάρχει ιερό παρεκκλήσιο που ανηγέρθη από ευλάβεια κατοίκων της περιοχής προς τον όσιο.

Να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση των πιστών δείγμα της αγάπης των ανθρώπων προς τους Αγίους μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο σε δύο μεγάλους ασκητές στον Άγιο Παΐσιο και στον Άγιο Μακάριο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του τόνισε ότι και στις μέρες μας μπορεί ο άνθρωπος να φθάσει στην αγιότητα όπως ο Γέροντας Παΐσιος και παρά την ταπείνωση και την απλότητα του έχει κερδίσει την ευλάβεια των χριστιανών.

Ακολούθησε γλέντι στον αύλειο χώρο του Ναού.

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου ο Σεβ. κ. Μακάριος μετέβη στην ενορία της Ανατολής όπου και εκεί έχει κτιστεί όμορφο και μεγάλο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο και τέλεσε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ενώ στο τέλος ομίλησε για τα χαρίσματα του Οσίου προτρέποντας όλους να μιμηθούν τον γέροντα Παΐσιο στην ταπείνωση, την απλότητα, στην βαθειά πίστη του στον Θεό.

Πηγή: Romfea.gr

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

paisios sidirokastro 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.