Κοινωνια

Σέρρες: Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στο θύμα βιασμού έξω από τα δικαστήρια Σερρών (φωτο+video)

Με σύνθημα «χτυπάνε μία, απαντάμε όλες!

Καμία ανοχή», η Ομάδα Δράσης έδωσε το πρωί της Τετάρτης ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια Σερρών, όπου  επρόκειτο να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό,  η εκδίκασης υπόθεσης ομαδικού βιασμού, πριν από 2 χρόνια, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για ακόμη μια φορά (για τον Σεπτέμβριο) καθώς ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε κώλυμα παράστασης στο δικαστήριο, αφού είχε δίκη σε άλλο δικαστήριο. Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η ομάδα δράσης πραγματοποίησε πορεία στον πεζόδρομο της οδού Κ.Καραμανλή, και κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας, αφου προηγουμένως κρέμασε ένα από τα πανό στα κάγκελα του Διοικητηρίου.

Σε μήνυμα τους τονίζουν τα εξής:

«Στις 24 Ιουνίου εκδικάζεται στο μικτό Ορκωτό Σερρών, ο ομαδικός βιασμός μιας ακόμα αδελφής μας! Η, 24 ετών, αδερφή μας βιάστηκε πριν δύο χρόνια, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης από τρεις νεαρούς άντρες. Πήρε την απόφαση να αγωνιστεί ώστε καμία γυναίκα να μη βρεθεί ξανά θύμα τους. Για τρίτη φορά θα βρεθεί στα δικαστήρια, αφού οι βιαστές της που κυκλοφορούν ελεύθεροι με   συνηγόρο  τους, τον Αλέξη Κούγια, σέρνουν ένα γαϊτανάκι αναβολών, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία μιας επιζώσας βιασμού που περιμένει δικαίωση.

 Για τρίτη φορά θα διεκδικήσει τα αυτονόητα. Εμείς καλούμαστε να βρεθούμε εκεί, δίπλα της. Καμία δεν είναι μόνη της. Καμία γυναίκα, ποτέ ξανά, δεν πρέπει να νιώσει μόνη. Χτυπάνε μία, απαντάμε όλες! Καμία ανοχή».

πηγή: https://www.anexartitos.gr/ichiro-minyma-symparastasis-sto-thyma-viasmoy-exo-apo-ta-dikastiria-serron-fotovideo

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.