Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί δεν του έδωσε χρήματα να πάει για καφέ

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Βόλου, με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε άγρια τη μητέρα του.

 

Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, ο γιος που ζει με τη μητέρα του, της ζήτησε χρήματα για να βγει για καφέ. Όταν εκείνη αρνήθηκε, άρχισαν να τσακώνονται και ο γιος φέρεται να άσκησε βία κατά της μητέρας του, με χαστούκια και σπρωξίματα. Αρχισε να την χτυπάει στο πρόσωπο και να την σπρώχνει, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει κάτω και να τραυματιστεί. Η γυναίκα προσέφυγε στο Α.Τ. Βόλου όπου κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό. Έφερε μώλωπες στο πρόσωπο, στον ώμο και στη γνάθο.

Μάλιστα, υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον γιο, ο οποίος κρατείται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός προκαλεί επεισόδιο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ενδεχομένως και πρόβλημα αλκοολισμού και συχνά ξεσπά με βίαιο τρόπο.

Το χθεσινό ήταν το πέμπτο κατά σειρά συμβάν ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκε τον Μάιο. Τον πρώτο μήνα της καραντίνας σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο τα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε παρέμβαση αστυνομικών του Α.Τ. Βόλου ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα περιστατικά του αντίστοιχου μήνα του 2019. Δηλαδή καταγράφτηκαν εννέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όταν τον Μάρτιο του 2019 τα συμβάντα ήταν πέντε. Τον Απρίλιο σημειώθηκαν επιπλέον τέσσερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ χθες ήταν το πέμπτο συμβάν για τον μήνα Μάιο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η βία έχει τις ρίζες της κυρίως σε οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία οικογένεια ή σε προβλήματα αλκοολισμού. Το 95% των θυμάτων είναι γυναίκες, ενώ σοκαριστικό είναι το στοιχείο ότι το προφίλ των θυμάτων δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.