Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Αυστρία: 40 containers υγειονομικής φροντίδας μεταναστών στις Σέρρες

Οι πρώτοι από τους 181 ειδικούς οικίσκους που παραχωρεί η Αυστρία στην Ελλάδα παρελήφθησαν στη Σίνδο. Oι 40 θα μεταφερθούν άμεσα στη Σάμο...

Τα πρώτα 60 από τα 181 ειδικά κοντέινερς για τη διαμονή, υγειονομική φροντίδα και περιορισμό (καραντίνα) μεταναστών και προσφύγων που παραχωρεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αυστρίας έφτασαν σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σίνδου και οδεύουν ήδη προς τις προσφυγικές δομές της χώρας, με προτεραιότητα τη Σάμο, όπου είναι άμεση η ανάγκη εξυπηρέτησης αναγκών στέγασης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος.

Τα κοντέινερς παρελήφθησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, παρουσία της πρέσβεως της Αυστρίας στην Αθήνα, Hermine Poppeller.

koymoytsakos.jpeg

Από τη Σίνδο, κατά προτεραιότητα, 40 κοντέιντερς θα μεταφερθούν άμεσα στη Σάμο. Δέκα θα καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ και τα υπόλοιπα 30 θα αξιοποιηθούν στη νέα δομή που ολοκληρώνεται στο νησί. Στις δομές της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου και της Κω θα μεταφερθούν από 10 κοντέινερς. Στη Μαλακάσα και στις Σέρρες θα μεταφερθούν από 40, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαμορφωθούν.

Η σχετική σύμβαση παραχώρησης των οικίσκων είχε υπογραφεί σε τηλεδιάσκεψη του κ.Κουμουτσάκου και του Yπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer.

«Σήμερα έχουμε εφαρμογή της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε πως η παραλαβή των ειδικών οικίσκων γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή, που αντιμετωπίζουμε δύο ταυτόχρονες προκλήσεις: τη μεταναστευτική και την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Χρειαζόμαστε, λοιπόν, επειγόντως ενίσχυση της δυναμικότητας για διαμονή και υγειονομική επιτήρηση. Σε αυτήν την επείγουσα ανάγκη ανταποκρίθηκε η φίλη Αυστρία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κυβέρνηση της Αυστρίας και τον Υπουργό Εσωτερικών για την εξαιρετική συνεργασία. που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Σήμερα είναι μια καλή μέρα και για το μεταναστευτικό και για τις διμερείς σχέσεις των δύο φίλων λαών, του ελληνικού και του αυστριακού». 

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Αυστρίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η βούληση της Αυστρίας να συνδράμει στις προσπάθειες της Ελλάδας είναι διαρκής και ουσιαστική, καθώς η Ελλάδα δεν υπερασπίζεται μόνο τα σύνορα της, αλλά και τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα.

Πηγή: ethnos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.