Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες, Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Σωτήρης Τσιόδρας: «Είναι οριστικό. Ανοίγουν τα σχολεία»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα σχολεία κι αν τελικά θα ανοίξουν.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά και με προϋποθέσεις. Εμείς εισηγούμαστε. Η πολιτεία θα αποφασίσει»», είπε ο κ.Τσιόδρας, ενώ κατέστησε σαφές ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους, σχολεία και μέσα μεταφοράς. Παράλληλα, όπως σημείωσε η επόμενη περίοδος θα είναι μεταβατική για την επιστροφή στην κανονικότητα όπως την ξέραμε.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων.

 

Τέλος, τόνισε ωστόσο ότι η περίπτωση της τρίτης Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών είναι διαφορετική, ώστε να μπορούν να δώσουν πανελλαδικές ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

πηγή: https://nassosblog.gr/2020/04/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd/

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.