Κοινωνια

Σέρρες, ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ληστές σε διάρρηξη ιδιωτικού ΚΤΕΟ των Σερρών!

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Στη σύλληψη πέντε μελών εγκληματικής οργάνωσης που, εν μέσω πανδημίας και κλειστών καταστημάτων, είχαν διαπράξει σειρά ληστειών και διαρρήξεων στη Βόρεια Ελλάδα, προχώρησε η αστυνομία. Οι πέντε συλληφθέντες, τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, έκλεβαν αμάξια τα οποία έκρυβαν και κάθε βράδυ ξεκινούσαν τα λεγόμενα« εγκληματικά τους ταξίδια» σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και σε άλλους νομούς πέριξ αυτής για να διαρρήξουν κλειστές επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού. 

Στη συνέχεια, έκαιγαν τα αμάξια για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Μέχρι τη σύλληψή τους, πρόλαβαν να αποκομίσουν λεία ύψους 50.000 ευρώ. Οι ίδιοι, μάλιστα, εκτός από επιχειρήσεις, δεν δίστασαν να κλέψουν και το Φιλόπτωχο Ταμείο στη Μητρόπολη της Βέροιας!

Την ημέρα που συνελήφθησαν, έπειτα από ενέργειες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν προλάβει να διαρρήξουν ένα σουπερμάρκετ στη Δράμα.

Δείτε τους, σε βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, σε δράση κατά τη διάρκεια της διάρρηξης ενός ιδιωτικού ΚΤΕΟ στις Σέρρες:

Δείτε και σε αυτό το βίντεο τον... τρόπο με τον οποίοι οι διαρρήκτες προσπαθούν να μην γίνουν ορατοί:

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας:

 

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας, καθώς και διαρρήξεων και κλοπών από οικίες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 34, 42 και 38 ετών και δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 36 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, ληστεία, κλοπές κατά συναυτουργία, εμπρησμό  και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης τελούμενα κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες το τελευταίο δεκαήμερο εκμεταλλευόμενοι και την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων ως μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, προέβησαν στη διάπραξη μίας (1) ληστείας και επτά (7) διαρρήξεων επιχειρήσεων και καταστημάτων (Ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο., τυχερών παιγνίων, ενεχυροδανειστήριο και εταιρείες) στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Δράμας. Το ίδιο χρονικό διάστημα διέρρηξαν την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και τρεις (3) οικίες στο Νόμο Φλώρινας.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ποσότητα χρυσού, ηλεκτρονικές συσκευές, εμπορεύματα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσέγγιση στους τόπους τέλεσης των εγκληματικών τους ενεργειών και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα, τρία (3) κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα (1) αυτοκίνητο ενός εκ των δραστών, στα οποία είτε τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από έτερα οχήματα είτε τοποθετούσαν ειδικές μεμβράνες μετατρέποντας το χρώμα τους, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι, τα προαναφερόμενα οχήματα τα απέκρυπταν σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νεωχορούδας, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Τα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στις 19-03-2020 έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές των Διαβατών και του Ευόσμου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στην περιοχή των Διαβατών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ασύρματοι πομποδέκτες συντονισμένοι με τη συχνότητα της αστυνομίας, ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι αυτοκινήτων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για την κλοπή των οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

Φωτογραφίες:πηγή: zougla.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.