Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Επικίνδυνο σκηνικό στον Έβρο: Έπεσαν πυροβολισμοί – Φλερτάρουν με ατύχημα οι Τούρκοι

Όλο και πιο επικίνδυνο γίνεται το σκηνικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Από το απόγευμα της Τετάρτης επανήλθε η ένταση κατά μήκος του φράκτη, καθώς από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονταν βόμβες μολότοφ, πυρακτωμένα ξύλα και χημικά.

 

Οι ελληνικές αρχές απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ οι αύρες έκαναν ρίψεις νερού. Τα επεισόδια κράτησαν αρκετές ώρες.

Από τα χθεσινά περιστατικά στην περιοχή ξεχωρίζουν οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τον Έβρο. Υπενθυμίζουμε πως δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το ελληνικό έδαφος, στα σύνορα. Αρμόδιες πηγές τόνισαν πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των ελληνοτουρκικών σχέσεων που τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από έδαφος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα τουρκικά αεροσκάφη κατέβηκαν μόλις στα 500 πόδια (περίπου 160 μέτρα) από το έδαφος, πετώντας κοντά σε ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού το οποίο εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων.

Την ίδια ώρα, τοπικές πηγές επιβεβαιώνουν τα δύο περιστατικά πυροβολισμών από την τουρκική πλευρά, κοντά στα χωριά Σοφικό και Πύθιο, σε σημείο όπου πραγματοποιούνταν κοινή περιπολία της αστυνομίας και του στρατού. Ακόμα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περιστατικό πυροβολισμών πάνω από τζιπ του ελληνικού στρατού, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων, αργά το βράδυ της Τρίτης από άνδρες της επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας «Ozel Harekat».

πηγή: www.serrespost.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.