Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σερραίος Νικόλας Παπαδημητρίου για τον Κοροναϊό στην Ιταλία - Εξαφανίστηκαν οι μάσκες, άδεισαν τα super market, αισχροκέρδεια με προϊόντα

«Είδα αντισηπτικό να πωλείται διαδικτυακά 100 ευρώ», μας διηγήθηκε ο συμπατριώτης μας και δεν πιστεύαμε στα αφτιά μας στην σημερινή τηλεφωνική μας συνομιλία. Έπειτα μας περιέγραψε πως πλέον ο πανικός μετριάστηκε και προσπάθησε να μας δώσει εικόνα του πως βιώνουν οι πολίτες στην Ιταλία την επέλαση του ιού. Ακολουθεί η περιγραφή του:  

«Εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ποιος είναι ο «ασθενής μηδέν», αυτός που έφερε τον ιό εδώ.

Η διάδοση προέρχεται από έναν επιχειρηματία 38 ετών που ζει στο Codogno, ο οποίος ταξίδευε αρκετά και έκανε διάφορες δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένου μαραθώνιου και ποδοσφαιρικού αγώνα με φίλους). Πιθανότατα κόλλησε τον ιό από έναν φίλο του που είχε επιστρέψει από την Κίνα κάποια στιγμή νωρίτερα (αν και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τον ιό. Η θεωρία πλέον είναι πως είτε δεν προήλθε από αυτόν είτε απλώς ανάρρωσε)

Έχουμε θύματα, συνολικά 372, συμπεριλαμβανομένων 8 ανήλικων παιδιών, στη Λομβαρδία, στο Βένετο, στην Emilia Romagna, στο Τρεντίνο, στη Λιγουρία, στο Piemonte. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στη Σικελία, αλλά δεν επιβεβαιώνεται.


Υπήρξε σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Λομβαρδίας Attilio Fontana, διότι ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte κατηγόρησε το νοσοκομείο του Codogno ότι δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο περιορισμού που εξέδωσε η κυβέρνηση πριν από τη διάδοση της νόσου. Υπάρχει πολύ μεγάλη πολιτική ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Σχεδόν όλες οι περιοχές που πλήττονται από τον ιό διοικούνται από τη δεξιά αντιπολίτευση.
 

Για ό, τι συμβαίνει στην καθημερινή ζωή εδώ, υπάρχει αρκετή σύγχυση ως προς το τι πρέπει να κάνουμε. Άρχισαν να λένε ότι τα μπαρ και τα καφέ πρέπει να κλείσουν στις 18.00 (όχι τα εστιατόρια από αυτά που ξέρω ακόμα). Οι μάσκες και τα αντισηπτικά γίνονται σχεδόν ανάρπαστα παντού. Αν και δεν βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι φορούν μάσκα. Τα εμπορικά κέντρα πριν από μερικές μέρες εκκενώθηκαν. Αλλά τώρα φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.


Ο Codogno και όλες οι πόλεις στην περιοχή αυτή έχουν τεθεί σε καραντίνα για δυο εβδομάδες. Αρχικά υπήρξαν διαμάχες σχετικά με το γεγονός ότι κανείς δεν βρισκόταν στα περίχωρα της ζώνης που βρίσκεται σε καραντίνα για να ελέγξει πραγματικά τις εισόδους. Τώρα όμως υπάρχει ο στρατός.

 

Θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία, δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές με πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις. Κάποιος λέει ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε περίπου το 0,5 με 1% του ΑΕΠ. Πολλοί τουρίστες ακυρώνουν επίσης τις κρατήσεις τους. Το Καρναβάλι της Βενετίας ακυρώθηκε. Ακόμα και η έκθεση Salone del Mobile στο Μιλάνο θα αναβληθεί. Οι Ιταλοί τουρίστες σε πολλές περιπτώσεις στέλνονται πίσω στην Ιταλία. Μιλούν για τα σύνορα που κλείνουν από τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αυστρία.


Αυτή είναι η ουσία της κατάστασης αυτή τη στιγμή».

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.