Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Κάθειρξη για τη φονική συμπλοκή σε χωριό των Σερρών

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Κάθειρξη 15 χρόνων και 9 μήνες φυλάκιση επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 61χρονο για τη δολοφονία 77χρονου πριν ένα χρόνο σε αγροτική περιοχή της Βαμβακιάς Σερρών. Το Κακουργιοδικείο ομόφωνα του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η πλειοψηφία των ενόρκων του αναγνώρισε επιπλέον το ελαφρυντικό ότι οδηγήθηκε στην πράξη λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το έγκλημα έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2019 σε αγροτική περιοχή της Βαμβακιάς, όπου κατηγορούμενος και θύμα συνεπλάκησαν. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το θύμα πολλές φορές γελοιοποιούσε τον κατηγορούμενο επειδή ήταν αλκοολικός και άπορος. Στη συμπλοκή το θύμα έχασε τη ζωή του από μαχαιριές στην κοιλιά. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως αυτός ήταν που δέχτηκε την επίθεση από τον 77χρονο, το μαχαίρι του οποίου γύρισε κατά τη διάρκεια της πάλης που είχαν μεταξύ τους, με συνέπεια να του προκαλέσει τραύματα στην κοιλιά.

Τον ισχυρισμό αυτό δέχτηκαν οι ένορκοι του Κακουργιοδικείου και με πλειοψηφία 4 έναντι 3 αναγνωρίστηκε επιπλέον ελαφρυντικό. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας.

Του Κώστα Καντούρη

Πηγή: Karfitsa.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.