Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον π. Υπάτιο (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαρωπού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου...

Κατά τη διάρκεια της θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε Πρεσβύτερο του π. Υπατίου, τον οποίο χειροτόνησε διάκονο προ δύο ημερών και ο οποίος κατάγεται από χωριό της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, και συγκεκριμένα από το Αχλαδοχώρι, αλλά εδώ και πολλά χρόνια εγκαταβιώνει και ασκείται στο Άγιον Όρος.

Στην Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της χειροτονίας παρέστη η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, και πλήθος ιερέων και διακόνων, που ήλθαν από την τοπική και ευρύτερη περιφέρεια για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον αγιορείτη κληρικό, αλλά και να προσευχηθούν όλοι μαζί “ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ” να τον στερεώνει ο Κύριος και να τον ενισχύει στο δύσκολο έργο της ιερατικής πορείας.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς εξέφρασε με περιεκτικό τρόπο τα συναισθήματα του και αναφέρθηκε εύστοχα και κατανοητά στο έργο που καλείται να αναλάβει εφεξής, ευχαρίστησε δε τα άτομα που τον επηρέασαν καθοριστικά ώστε να λάβει την απόφαση να αφιερώσει τη ζωή του στη διακονία του θεού με προεξάρχοντες τους γονείς του, που τον γαλούχησαν πνευματικά και τον ανέθρεψαν με το γάλα της πίστεως και τον πνευματικό του πατέρα π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο, που ήταν πάντοτε δίπλα του συμβουλεύοντάς τον και καθοδηγώντας τον σε κάθε αγαθό έργο.

Εξέφρασε, επιπλέον, τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση να τον χειροτονήσει για να εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του κελιού του στις Καρυές.

Ο Σεβασμιώτατος, απ´ την πλευρά του, εκφράζοντας έκδηλα την συγκίνηση του για το γεγονός της μετάβασης ενός κληρικού από τον πρώτο στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, και μάλιστα σε ώριμη ηλικία, τον προέτρεψε να αξιοποιήσει τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός προς δόξαν του Τρισαγίου Ονόματός του και χάριν όλης της Κοινότητας του Αγίου Όρους, ώστε ´´εὐαρεστὼν θεῷ καὶ ἀνθρώποις´´ να κάνει περήφανο τον Επίσκοπο που τον χειροτόνησε αλλά και την Εκκλησία ολόκληρη, του ευχήθηκε δε το Πανάγιο Πνεύμα, που θα τον επισκιάσει κατά την τέλεση της χειροτονίας, να κατασκηνώνει μέσα του ἐσαεὶ και να τον καθιστά φωτεινό οδοδείκτη που θα συγκεντρώνει γύρω του τα λογικά πρόβατα, θα τα αγκαλιάζει, θα τα προστατεύει, θα τα καθοδηγεί.

Πηγή: Romfea.gr

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

xirotonia sifisrokastroty 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.