Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» – το τέλος μιας εποχής

Κάθε πόλη έχει διάφορα σημεία αναφοράς που εν πολλοίς προσδιορίζουν τη φυσιογνωμία, αλλά και την ταυτότητά της θα λέγαμε. Έτσι και η δική μας πόλη έχει τα δικά της. Ένα από αυτά (τα σημεία αναφοράς) ήταν (γιατί, δυστυχώς, δεν θα είναι πια) το παγωτατζίδικο της Άρτεμης...

Σχεδόν κρυμμένο εκεί στα στενά της κεντρικότερης περιοχής της πόλης, αλλά ποιος δεν το ήξερε. Ποιος δεν το επισκέφτηκε για να γευτεί το παγωτό σε ποικιλία γεύσεων που μόνο εκεί μπορούσε να το βρει και ποτέ να μην ξεχάσει τη γλύκα του. Κι όχι μόνο Σερραίος, αφού από τα πρώτα βήματά του η φήμη του είχε περάσει τα τοπικά σύνορα.

Του Νίκου Φαλαγκάρα

Το μαγαζί αυτό το δημιούργησε, πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια, η Άρτεμη. Μία συμπαθέστατη, δυναμική και δραστήρια γυναίκα, με καταγωγή από την Κρήτη. Πολύ γρήγορα αναπτύχθηκε σαν επιχείρηση και επιβλήθηκε δυναμικά στην αγορά των Σερρών, αφού τα προϊόντα (παγωτά καθώς και διάφορα γλυκά) που προσέφερε ήταν πρώτης ποιότητας και δικαιολογημένα προσείλκυαν και ικανοποιούσαν την πολυπληθή πελατεία του.

Το μαγαζί της Άρτεμης όμως διέθετε και χώρο όπου μπορούσε κάποιος να καθίσει με τους δικούς του ανθρώπους και να απολαύσει το παγωτό ή τον καφέ του. Ένας ήσυχος και ζεστός χώρος υπό τους ήχους ποιοτικής και σε χαμηλή ένταση μουσικής, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους πρώτους και χωρίς παρεκκλίσεις όπου δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα. Είχε γίνει μόνιμο στέκι για πολλούς. Μάλιστα κάθε Τετάρτη διοργάνωνε μουσική βραδιά με ένα ολιγομελές (ερασιτεχνικό) μουσικό σχήμα με τη συμμετοχή της Άρτεμης στο τραγούδι (σπουδαία η φωνή της).

Όμως, ό,τι και να πούμε, όλα αυτά τελείωσαν πια. Ο κύκλος της επιχειρηματικής δραστηριότητας για την Άρτεμη στην πόλη μας έκλεισε. Μπορεί πρόωρα κι ίσως αναπάντεχα για μας που δεν ξέρουμε τους λόγους και βέβαια δεν μας πέφτει λόγος να τους μάθουμε. Το παγωτατζίδικο της Άρτεμης και ό,τι συνδέθηκε με αυτό έγιναν ήδη παρελθόν και μνήμη. Και νοσταλγία, όταν θα περνάμε από εκείνο το σημείο που δεν θα θυμίζει πια ό,τι κάποτε υπήρξε.

Τελειώνοντας αυτό το μικρό σημείωμα, θέλω να ευχηθώ στην Άρτεμη, όπου κι αν βρίσκεται, να είναι καλά και με ό,τι κι αν ασχοληθεί επιχειρηματικά στο μέλλον, να έχει την ίδια επιτυχία (είμαι βέβαιος γι’ αυτό) καθώς και την ίδια αποδοχή κι εκτίμηση από το κοινό, που πρώτη η Άρτεμη εκτιμάει και σέβεται και γι’ αυτό εξαντλεί τις προσπάθειές της ώστε να μένει ικανοποιημένο.

ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

05/11/2019

Πηγή: anexartitos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.