Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες, WiFi4EU: Ο Δήμος Βισαλτίας και ο Δήμος Νέας Ζίχνης ΔΕΝ πήραν ακόμη τα κουπόνια για ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Internet !!!

Περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα

στους 1.780 ευρωπαϊκους δήμους που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ (πρόγραμμα WiFi4EU ) για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους.

Στις Σέρρες είναι οι Δήμοι: Αμφίπολης, Ηράκλειας και Σιντικής.

Να θυμίσουμε εδώ πως οι Δήμοι Σερρών και Εμμανουήλ Παππά είχαν λάβει το κουπόνι των 15.000€ στην δεύτερη πρόσκληση τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στην 1η πρόσκληση πριν ένα χρόνο (τον Δεκέμβριο του 2018) κανείς Δήμος από τις Σέρρες δεν είχε υποβάλλει αίτηση.

Δεν γνωρίζουμε αν έχουν υποβάλει αίτηση οι Δήμοι Βισαλτίας και Νέας Ζίχνης, οι οποίοι είναι και οι μόνοι από την Π.Ε. Σερρών που δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αυτή.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.
Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές).

 Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

πηγή: anexartitos.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.