Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Από τα σχολεία Δράμας και Γουμένισσας τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα σχολεία των Σερρών

Όλοι οι νομοί, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης της Μακεδονίας, Θράκης, αλλά και της Κρήτης, καθώς και των τεσσάρων μεγάλων νησιών του Ιονίου πελάγους...

Στο λεκανοπέδιο περιλαμβάνονται συνολικά 349 σχολεία: Δεκάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας, στον Πειραιά και σε όλους τους γειτονικούς δήμους. Σε όλη τη Δυτική Αθήνα και στα νότια προάστια, όπως στου Ζωγράφου, στην Καισαριανή και τον Βύρωνα. 

  • Και στις Σέρρες δημιουργήθηκαν στα σχολεία μας, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ΔΥΕΠ  προσφύγων με το ΦΕΚ 3646/1-10-2019, το οποίο θα λειτουργήσει ως τάξεις υποδοχής .
  • Θα φοιτούν στον πρωινό  κύκλο ( κανονικά 8.15΄ - 13.15΄) και θα έχουν την δικιά τους αίθουσα και δικό τους δάσκαλο. Τα  δευτερεύοντα μαθήματα θα τα παρακολουθούν στο τμήμα  που θα ενταχθούν, ανάλογα με την καρτέλα φοίτησης που θα λάβουμε. Θα μετακινούνται με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
  • Τα παιδιά αυτά προέρχονται από σχολεία της Δράμας, της Γουμένισσας, της Βέροιας και των Οινοφύτων. Ήδη δηλαδή φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.
  • Όπως ενημερωθήκαμε από τον συντονιστή προσφύγων, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.
Πηγή: serresparatiritis.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.