Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Αξιοσημείωτα της καθημερινότητας στα Σέρρας

Του Νίκου Φαλαγκάρα

1) Τα αδέσποτα (κάτι σωματώδη, ακίνδυνα τα περισσότερα, αλλά πόσο σίγουρος μπορεί να είσαι γι’ αυτό;) έχουν τέσσερα πέντε στέκια στο κέντρο της πόλης.Τις πιο πολλές ώρες της μέρας μένουν

Του Νίκου Φαλαγκάρα

ξαπλωμένα φαρδιά πλατιά. Ένα πρόβλημα σοβαρό και δύσκολο, λίγοι (αρμόδιοι) νοιάζονται. Όχι μόνο στην πόλη μας.

2) Σε κεντρικό δρόμο της πόλης σήμερα το πρωί ο νεοέλληνας οδηγός που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του κάλυψε με το αυτοκίνητό του τη διάβαση των πεζών και πήγε στη δουλειά του. Ο άλλος πάρκαρε μπροστά του. Αλλά για να μην πιάσει και μέρος του οδοστρώματος, κόλλησε το αυτοκίνητο τελείως στο προηγούμενο. Ο πεζός είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλο για να περάσει απέναντι. Το φαινόμενο είναι καθημερινό και κανένας (αρμόδιος) δεν φαίνεται να το αντιμετωπίζει.

3) Ο ανεγκέφαλος νεαρός, χωρίς κράνος, βάζει φτερά στη μηχανή του, μαρσάροντας δαιμονιωδώς. Οι μούντζες που τον ακολουθούν είναι αδύνατο να τον αγγίξουν.

4) Περαστικός, ένοικος της πολυκατοικίας μας; δεν τον πέτυχα ποτέ επί το έργον, αφού δυσκολεύεται να βγάλει την τοπική εφημερίδα από το γραμματοκιβώτιο, προτιμάει να την καταστρέψει βγάζοντας μερικά κομματάκια της. Επιστρατεύοντας την κοινή λογική, αδυνατώ να ερμηνεύσω τη συμπεριφορά του.

πηγή: anexartitos.gr

Tags:

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.