Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Η πανήγυρις του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Τέσσερις Ιεροί Ναοί, που είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, πανηγυρίζουν την 29η Αυγούστου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την αποτομή της Κεφαλής του...

Πρωτίστως, το νέο Καθολικό της περιάκουστης Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου από την Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Δευετερευόντως, ο ενοριακός Ναός της μεγάλης ενορίας της Αμμουδιάς, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, αρτοκλασία και λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τρίτον, ο ενοριακός Ναός της ενορίας των Κάτω Ποροΐων, στον Εσπερινό του οποίου χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Και επιπλέον, ένα Παρεκκλήσιο της μικρής και ακριτικής ενορίας του Ψωμοτοπίου, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Μακάριος.

Όλοι οι Αρχιερείς φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστου, προσκεκλημένοι από τον οικείο Μητροπολίτη, για να συμμετάσχουν στην πρώτη και μεγάλη πανήγυρη της πόλεως, της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης και συλλειτουργούντων των υπολοίπων Αρχιερέων, με την παρουσία και του Κτίτορα και πνευματικού καθοδηγητή της Αδελφότητας, Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Γερ. Αλεξίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το Ναό και τους χώρους του Μοναστηριού δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το σεβασμό και την ευλάβειά τους στον μεγαλύτερο προφήτη, αλλά και την αγάπη τους για τις μοναχές του Ακριτοχωρίου και την Γερόντισσα Ιακώβη, που χρόνια τώρα αναπαύουν τις ψυχές των προσκυνητών με το χαμόγελο, την φιλοξενία, την προσευχή και το παράδειγμά τους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Άγιος Άρτης επικεντρώθηκε στη μορφή και την προσωπικότητα του Προδρόμου, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον επιχώριο Μητροπολίτη για την πρόσκληση και για την πνευματική αυτή ευκαιρία που του έδωσε να εορτάσει τον Τίμιο Πρόδρομο στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στην αδελφότητα του Ακριτοχωρίου.

Πηγή: Romfea.gr

akritoxori 2

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

akritoxori 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.