Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Οδύσσεια μιας Σερραίας στο πλοίο της ταλαιπωρίας από Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ)

Πριν από λίγες μέρες η γνωστή Σερραία καθηγήτρια Μαρία Βίτσιου ξεκίνησε το ταξίδι της για την Σαμοθράκη... Το περίμενε ως το καλύτερο ταξίδι της ζωής της καθώς στο πανέμορφο νησί είχε προγραμματιστεί ο γάμος της αγαπημένης της κόρης. Έτσι κάλεσε συγγενείς, φίλους και γνωστούς για να μοιραστεί μαζί τους την κορυφαία της στιγμή. Ο γάμος ήταν υπέροχος, όλα πήγαν τέλεια αλλά η επιστροφής της θα της μείνει αξέχαστη. Και δυστυχώς όχι για καλό λόγο αλλά για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ II» παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μία πραγματική οδύσσεια όπως την περιγράφει στα SerraikaNea.gr.

"Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Ήταν να φύγουμε χθες στις 12.30 και φύγαμε σήμερα στις 12.30. Κοιμηθήκαμε στην παραλία αφού νομίζοντας πως θα αναχωρήσουμε κάναμε check out από τα δωμάτιά μας και μετά δεν βρίσκαμε άλλα δωμάτια. Αφήσαμε τις αποσκευές μας και περιφερόμασταν όλη τη μέρα . Μας είπαν να πάμε στο πρακτορείο νωρίς σήμερα το πρωί αλλά το σύστημα δεν λειτουργούσε. Περιμέναμε όρθιοι μέσα στο λιοπύρι να μας αλλάξουν τα εισιτήρια. Φανταστείτε πως κουβαλούσαμε σε αυτές τις συνθήκες νυφικά και λαμπάδες.... Τελικά φύγαμε χώρια εμείς και τα αυτοκίνητά μας ήρθαν με επόμενο πλοίο. Φτάσαμε με τεράστια καθυστέρηση στο Ροδολίβος. Ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία για φίλους μας Σερραίους που δεν είχαν βγάλει εισιτήρια και θα έβγαζαν σήμερα. Αυτοί θα φτάσουν Σέρρες τα μεσάνυχτα. Είμαστε αγανακτισμένοι με την ακτοπολοϊκή εταιρία καθώς με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουν το πανέμορφο νησί που είναι ένας πραγματικός παράδεισος."

Η ταλαιπωρία φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε με το κινητό της:


ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Από την ώρα της μηχανικής βλάβης ξεκίνησε η ταλαιπωρία για τους επιβάτες. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη επικράτησε εκνευρισμός καθώς οι επιβάτες βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με μια μεγάλη καθυστέρηση. Ορισμένοι, έχοντας το εισιτήριο του «ΣΑΟΣ II» επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο «ΖΕΦΥΡΟΣ», όπως τους είχε ανακοινωθεί, ωστόσο, τους κατέβασαν λέγοντάς τους να βγάλουν άλλο εισιτήριο. Οταν το έπραξαν, το ταχύπλοο είχε γεμίσει και δεν ταξίδεψαν ούτε με αυτό. «Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στο πιο όμορφο νησί της Ελλάδος, δεν της αξίζει της Σαμοθράκης αυτός ο αποκλεισμός», ανέφερε μεταξύ άλλων τουρίστρια από την Αθήνα», δήλωσε τουρίστρια στο e-evros. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, υπήρχαν άνθρωποι που βρίσκονταν από εχθές στο λιμάνι και δεν είχαν ταξιδέψει την Τετάρτη. Παρόμοια κατάσταση επικράτησε και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.