Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Ο Σερρών Θεολόγος χειροτόνησε διάκονο τον Αθανάσιο Σαπουνά (ΦΩΤΟ)

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η πανσεβάσμια ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και στην ιστορική ομώνυμη ενορία της πόλεως των Σερρών, όπου τιμάται το σεπτό όνομά Του...

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν πλήθη πιστών και προσκυνητών, που προσήλθαν και εφέτος για να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και να ασπασθούν την θαυματουργή εικόνα και το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Το πρωΐ του Σαββάτου 27 Ιουλίου 2019, τελέσθηκε η λαμπρή Αρχιερατική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Στις ευλογημένες και άγιες στιγμές της λειτουργικής, ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις διάκονον χειροτονίας του κ. Αθανασίου Σαπουνά, ο οποίος κατάγεται από την Κουμαριά Σερρών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς στο νέο διάκονο, κάθε ευλογία του Θεού στο δύσκολο έργο του, καθώς όπως είπε η ζωή του Ιερέα είναι θυσία και προσφορά.

Επικαλέσθηκε δε την κραταιά προστασία του Αγίου Παντελεήμονος στη ζωή και την διακονία του στον αμπελώνα του Κυρίου. Ο νέος Διάκονος, έγγαμος με ένα παιδί, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης ως ένας ακόμη άμισθος Κληρικός. 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τις φιλότιμες προσπάθειες του προϊσταμένου του Ι. Ναού, Αρχιμανδρίτου π. Νικήτα Χαλέμη και του εφημερίου Πρωτ. π. Στυλιανού Κουκουλά και των συνεργατών τους για την αρίστη προετοιμασία της ιεράς πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας παρετέθη το παραδοσιακό εόρτιο κέρασμα στην αίθουσα του Ι. Ναού κατά την διάρκεια του οποίου ο
Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και έδωσε τις ευχές του τόσο στον νέο Διάκονο, όσο και στους κληρικούς και τους πιστούς που συμμετείχαν πανδήμως στην εορτή του μεγάλου ιαματικού Αγίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: Romfea.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.