Κοινωνια

Σέρρες: «Έφυγε» στη γειτονιά των αγγέλων η Ελένη Πύρτσιου- Λασπά

Πλήθος κόσμου την αποχαιρέτισε στην τελευταία της κατοικία... Ράγισαν καρδιές το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου στην Πεντάπολη στο τελευταίο αντίο της 52χρονης Ελένης Λασπά- Πύρτσιου συζύγου του αγρότη, ενεργού πολίτη και δημοτικού συμβούλου Εμμ. Παπά Τάκη Λασπά. Η εκλιπούσα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Ιουλίου στο Νοσοκομείο Σερρών στο οποίο νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα. Κτυπημένη από τη επάρατη νόσο πάλευε γενναία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην εκλλησία του Αγίου Αθανάσιου στη Πεντάπολη παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ. Εμμανουήλ Παπά και πλήθους κόσμου που αγνόησε την υψηλή θερμοκρασία και την ιδιαιτερότητα της ημέρας.

Προσήλθε στην εκκλησία και άναψε ένα κερί στη μνήμη μίας άξιας γυναίκας της Ελένης Πύρτσιου</strong> από το Χρυσό Σερρών που υπήρξε συνοδοιπόρος της ζωής του Χρήστου (Τάκη) Λασπά. Μαζί του πορεύτηκε 30 χρόνια</strong>. Απέκτησαν τρία παιδιά τον Αθανάσιο, τον Άγγελο και τον Αριστείδη.

Ο επικήδειος λόγος εκφωνήθηκε από τον Τάκη Λασπά ο οποίος με τα θερμά λόγια μίλησε για τη λατρεμένη του σύζυγο η οποία ήταν υποδειγματική σε όλα.

Ήταν ενάρετη, καλοσυνάτη, δοτική στους ανθρώπους, μεγάλωσε τα παιδιά τους, τα σπούδασε, γηροκόμησε τα πεθερικά της και τους γονείς της και αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια το κακό που την βρήκε πριν τέσσερα χρόνια.

Το μοναδικό παράπονο του Τάκη Λασπά είναι ότι δεν χάρηκε η λατρεμένη του σύζυγός να δει το εγγόνι που έρχεται, καρπό του του έρωτα του γιού του Θανάση με της νύφης τους Αγγελικής.

Ο Τάκης Λασπάς σύζυγος της εκλιπούσας αποκάλυψε ότι επιθυμία της συζύγου του ήταν η ανέγερση Γηροκομείου στο Δήμο Εμμ. Παπά. Για τον λόγο αυτό η οικογένεια πρόσφερε το ποσό των 2000 ευρώ σε ειδικό λογαριασμό ώστε να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι να κάνουν ανάλογες δωρεές ώστε ο Δήμος να αναγείρει ένα Γηροκομείο.

Το «Σ.Θ.» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια Λασπά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει την εκλιπούσα.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.