Κοινωνια

Σέρρες: Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου όπου τιμάται ιδιαίτερα ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος...

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μητροπολίτου πρ. Κεφαλληνίας Προκοπίου (Μενούτη). 

Ο κ. Μακάριος τίμησε ιδιαιτέρως τον μακαριστό Μητροπολίτη Προκόπιο δίδοντας το όνομα του στον Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Κρίβο, προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού και καθιερώνοντας έτσι και εορτή αλλά και μνημόσυνο. 

Να σημειωθεί ότι ο πρ. Κεφαλληνίας Προκόπιος στα χρόνια της υπηρεσίας του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου ως Αρχιμανδρίτου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγ. Παύλου της οδού Ψαρών στην Αθήνα, έδειξε πολύ μεγάλη αγάπη στον Μητροπολίτη, τον βοήθησε ποικιλότροπα στα έργα του Ναού αλλά και στη διαθήκη του κάνει ιδιαίτερη μνεία στον κ. Μακάριο όπου και κληροδότησε κάποια από τα εκκλησιαστικά κειμήλια του. 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανέλυσε το όνομα του Αγίου Προκοπίου και πως οι χριστιανοί θα μιμηθούν με την προκοπή της πίστεως τους τον Άγιο. 

Αναφέρθηκε στη ζωή του μακαριστού πρ. Κεφαλληνίας Προκοπίου και τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Αρχιμ.π. Προκόπιο.

Πηγή: Romfea.gr

ag kiriaki sidirokastro 2

ag kiriaki sidirokastro 1

ag kiriaki sidirokastro 1

ag kiriaki sidirokastro 1

ag kiriaki sidirokastro 15

ag kiriaki sidirokastro 1

ag kiriaki sidirokastro 1

ag kiriaki sidirokastro 1

ag kiriaki sidirokastro 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.