Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Ο Μητροποπολίτης Σιδηροκάστρου στις Κατασκηνώσεις «Το Θαβώρ» (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Το Σάββατο 1 Ιουνίου, απόδοση της εορτής της Σαμαρείτιδος, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού, που είναι Παρεκκλήσιο των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων "Το Θαβώρ" του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, πλαισιουμένου από Πρεσβύτερους και Διακόνους.

Ικανός αριθμός προσκυνητών εκ της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Δελφών και Μιαούλη) διήνυσαν το μήκος της οδού προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Σωτήρος Χριστού, να δεχθούν τις ευχές του επιχώριου Αρχιερέως και να αναψυχθούν σωματικώς και ψυχικώς στη γαλήνη του περιβάλλοντος χώρου.

Οι υπερσύγχρονες και νεόδμητες εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης που βρίσκονται στο όρος Μπέλλες, κοντά στη λίμνη Κερκίνη και πλησίον της περιοχής Πλατανάκια, μέσα σε πυκνόφυτη δασώδη έκταση.

Η λειτουργία των κατασκηνώσεων ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρσι σε έναν κατασκηνωτικό κύκλο ενώ φέτος θα λειτουργούσουν δύο κατασκηνωτικές περίοδοι.

Προς της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των κτιτόρων του Ναού και στη συνέχεια καλωσόρισε και ευλόγησε τους προσκυνητές σταλάζοντας στις καρδιές των πνευματικούς λόγους πατρικής αγάπης.

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

thabor 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.