Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό της Ευαγγελίστριας Σερρών (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Σερραίων ευσεβών πιστών τελέστηκε απόψε, Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ιστορικό πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Σερρών...

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως ενώ ο λαός υπερεπλήρωσε τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας με επικεφαλής τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιάδη, τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Αγγελίδη, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για να τιμήσει το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας του Χριστού και πάντων των Χριστιανών, η οποία εγέννησε τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε στο πυκνό εκκλησίασμα, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού Πρωτ. π. Ιορδάνης Θεμελίδης, ο οποίος αφενός μεν αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στις αρετές της Κεχαριτωμένης, η οποία κατέστη γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης, "κλίμακα της ενανθρωπήσεως του Θεού και της Θέωσης του ανθρώπου" όπως χαρακτηριστικά είπε και αφετέρου δε με αφορμή την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας της "25ης Μαρτίου 1821" υπεγράμμισε ότι οι πρόγονοι μας κατάφεραν και ορθοπόδησαν σε πολύ χειρότερες από τις σημερινές συνθήκες γιατί δεν επένδυσαν σε οικονομικά μεγέθη αλλά σε πνευματικά, πίστεψαν σε αρχές και αξίες, τις οποίες κράτησαν ψηλά. Σήμερα, είπε, μια σειρά γεγονότων και αποφάσεων, δείχνουν ότι έχουμε απομακρυνθεί από τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά η Υπέρμαχος Στρατηγός ποτέ δεν αφήνει μόνο του τον πιστό λαό και αποτελεί πηγή ελπίδας και παρηγορίας, την οποία αντλεί από τον Κύριο μας και Υιός της.

Ιδιαίτερη αναφορά ο ομιλητής έκανε στο εθνικό θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας και στους αγώνες που έδωσαν οι ήρωες Μακεδονομάχοι, όπως ο Καπετάν Μητρούσης, που είχε κέντρο της δράσης του τον Ναό της Ευαγγελίστιας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: Romfea.gr

evaggelistria serron 64

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.