Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Μαθητική πορεία για την Κλιματική Αλλαγή (ΦΩΤΟ)

Ηχηρό «σήμα κινδύνου» για την προστασία του πλανήτη από τις επιπτώσεις που επιφέρει η κλιματική αλλαγή εξέπεμψαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Ροδόπολης, Άνω Ποροΐων, Κερκίνης και Καστανούσας...

Με πανό, τραγούδια και συνθήματα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της  Ροδόπολης, με αίτημα την κινητοποίηση των αρμόδιων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι Σερραίοι μαθητές ένωσαν τις φωνές τους, με τις φωνές εκατοντάδων παιδιών που συμμετέχουν στο διεθνές μαθητικό κίνημα για την κλιματική αλλαγή, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή.

Σε κοινή εκδήλωση των τεσσάρων δημοτικών σχολείων που πραγματοποιήθηκε έγινε προβολή  οπτικοακουστικού  υλικού για την κλιματική αλλαγή , οι μαθητές έγραψαν συνθήματα και ζωγράφισαν  σε κομμάτια από χαρτόκουτα, μεταφέροντας έτσι το δικό τους  μήνυμα για την  ανακύκλωση των απορριμμάτων, ενώ σε ομαδική επιστολή που έγραψαν καταθέτουν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.«Σκοπός της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την κλιματική αλλαγή» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης Ανδρέας Ανδρεάδης«Με τις συζητήσεις που έγιναν μέσα στην τάξη αναδείχθηκε η  ανθρώπινη συμβολή στην υπερθέρμανση του πλανήτη και  αναζητήθηκαν δράσεις αντιμετώπισης του φαινομένου».


Την επιστολή των μαθητών  παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κερκίνης  Κωνσταντίνος Νικηφόρου, ενώ θα αποσταλεί και στους βουλευτές της Π.Ε. Σερρών και για τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Πηγή: ert.gr

Συντάκτρια: Θάλεια Καμπουρίδου

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.