Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Καθαρά Δευτέρα στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Καθαρά Δευτέρα σήμερα 11 Μαρτίου 2019 η πρώτη μέρα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής όπου οι Χριστιανοί <<καθαρίζονται >> πνευματικά και σωματικά. Ημέρα αυστηράς νηστείας και η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου διοργάνωσε εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο...

Φασολάδα, χαλβάς και νηστίσιμα σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν τόσο στο Βυζαντινό Κάστρο της πόλης του Σιδηροκάστρου "Ισάρι" όπου οι Χριστιανικές Μαθητικές Ομαδες της Ι. Μητροπόλεως σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περάσουν την ημέρα αυτή στην φύση πετώντας τον χαρταετό και να γευτούν τα νηστίσιμα αγαθά.

Μια δεύτερη ευκαιρία έδωσε η Ιερά Μητρόπολη στους ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα να ανέβουν στο κάστρο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου η ενορία της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου διοργάνωσε με την πρωτοβουλία και των Ιερέων μικρή εκδήλωση όπου έτσι έδωσε την ευκαιρία στα άτομα κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας να εορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε και στα δύο σημεία δίνοντας τις ευχές του για την αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τονίζοντας την σημασία της ημέρας για το Πνευματικό στάδιο των χριστιανών της νηστείας και της μετανοίας.

Πηγή: Romfea.gr

sidirokastro 5

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.