Παίρνοντας... τα βουνά και τα ποτάμια στις Σέρρες! (ΦΩΤΟ)

Για αναρρίχηση στο Μικρό Βυρό και για κανώ στον Αγγίτη... Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ για την ιστοσελίδα E-Daily.gr

Έρχονται από τις γύρω περιοχές, από το Κιλκίς, από τη Θεσσαλονίκη για να κάνουν την αναρρίχησή τους στο Μικρό Βυρό. Είναι ιδανικός χώρος αναρρίχησης για αρχάριους και μη!

Tο πεδίο «Μικρός Βυρός» βρίσκεται 7 χλμ βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών και αποτελεί μαζί με τις «Σημαίες» και το «Βυρό»(ή Σκάλα), τον καθημερινό προορισμό απόδρασης των αναρριχητών της πόλης των Σερρών. 

Ομάδα αναρριχητών και παρέες έρχονται συχνά στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και σε άλλα της γύρω περιοχής. Ο Μικρός Βυρός προσελκύει πολλούς αναρριχητές, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως χώρος εκπαίδευσης αναρρίχησης με πεδία σε διάφορα επίπεδα και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και για νέους αλλά και για έμπειρους του σπορ!

Συνήθως χρησιμοποιείται η τεχνική ασφάλισης top-rope όπου το σχοινί τοποθετείται από πριν σε μια μόνιμη ασφάλεια στην κορυφή της διαδρομής και έτσι, καθώς ένας αναρριχητής σκαρφαλώνει και ένας δεύτερος τον ασφαλίζει, σχεδόν μηδενίζεται η πιθανότητα τραυματισμού του από πτώση.

Αυτή η τεχνική επιτρέπει σε αρχάριους αναρριχητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους χωρίς κίνδυνο τραυματισμού, αλλά και σε έμπειρους να δοκιμάσουν μια διαδρομή δυσκολότερη από αυτές που μπορούν κανονικά να σκαρφαλώσουν.

 

Και η θέα φοβερή!

Φεύγοντας από το Μικρό Βυρό συνεχίστε για το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη!

Τα όμορφα μονοπάτια κατά μήκος, γεφυριών, κιοσκιών, αναψυκτηρίων, αλλά και με το δεδομένο ότι τα ορμητικά νερά του ποταμού προσφέρονται για ειδικούς αγώνες με κανώ, ανεπιφύλακτα μπορεί να λεχθεί ότι το σημείο είναι ένα ονειρεμένο σημείο! 

Εκεί μπορεί να κάνει κανείς κανώ, καγιάκ, ποδήλατο βουνού, trekking, καθώς επίσης αναρρίχηση!

Πηγή: E-daily.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C