Κοινωνια

Σέρρες: Ρομποτικό σύστημα σίτισης για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε φάρμα του Γαζώρου!

Ένα ψηφιακό «ταξίδι» στις σύγχρονες ρομποτικές φάρμες, η νέα υπηρεσία Farm Planning και το νέο ορόσημο στη ρομποτική αρμεγή Astronaut A5 ήταν μερικά από τα νέα προϊόντα που έφεραν οι εταιρείες Milkplan και Lely Ελλάδας στην 11η Zootechnia 2019...
Τη δυνατότητα να περιηγηθούν μέσω προσομοίωσης σε μια υπερσύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα έδωσαν οι εταιρείες Milkplan και Lely στους επισκέπτες που προσήλθαν στην 11η έκθεση κτηνοτροφικού εξοπλισμού Zootechnia 2019. 

Εκεί παρουσιάστηκαν το αρμεκτήριο Armektron Superb, ελαστικές θέσεις ανάπαυσης, στρώματα νερού, κλειδιά σίτησης, ο ανεμιστήρας οροφής, ξύστρα με συρματόσχοινο και το αυτόματο σύστημα τεχνητού φωτισμού MP Lighting Solution. Επίσης, παρουσιάστηκαν το Milkcab, ο παστεριωτής σίτησης μικρών μοσχαριών και ο κλωβός μικρών μοσχαριών (τύπου Igloo). 

Αντίστοιχη προσομοίωση υπήρξε και για μονάδα αιγοπροβάτων που περιελάμβανε το αρμεκτήριο Fast 4 All με εγκατεστημένη τη νέα γαλακτομέτρηση Armektron MMI Led και την ταινία τροφής σίτησής τους MP Feed Belt. 

Σε άλλο περίπτερο η εταιρεία επέλεξε να προβάλει παγολεκάνες ανοιχτού και κλειστού τύπου διαφόρων χωρητικοτήτων, το νέο πλυντήριο κλειστής παγολεκάνης MPP Control, καθώς και προϊόντα για επεξεργασία γάλακτος όπως παστεριωτές τυριού και γιαουρτιού. Ενδιαφέρον προκάλεσε η νέα υπηρεσία Farm Planning, όπου η εταιρεία προτείνει και σχεδιάζει στον κτηνοτρόφο την ιδανική χωροθέτηση του εξοπλισμού του για τη φάρμα του και τον υποστηρίζει με έμπειρο τεχνικό προσωπικό. Στο περίπτερο της Lely εμφανίστηκαν το νέο ορόσημο στη ρομποτική αρμεγή Astronaut A5, ο προωθητής τροφής Juno και η βούρτσα μασάζ αγελάδων Luna. 

Επίπλέον η Lely, έφερε την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας-VR, με την οποία οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να μεταφερθούν ψηφιακά σε μια σύγχρονη ρομποτική φάρμα. Τέλος, σύστησε στο κοινό το σύστημα σίτησης Vector, το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε λίγους μήνες, στη φάρμα Τσιτσιλίδη στο Γάζωρο Σερρών. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως με αφορμή την έκθεση και την αυξημένη επισκεψιμότητα, ο Διευθ. Σύμβουλος των Milkplan και Lely Ελλάδας, Ν. Ημερίδης, διοργάνωσε μία εκδήλωση αποκλειστικά για τους συνεργάτες της εταιρείας ως ένδειξη εκτίμησης της εμπιστοσύνης που δείχνουν στις εταιρείες. Milkplan και Lely δίνουν ραντεβού στην Agrothessaly 2019, στη Λάρισα, 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2019.

Πηγή: AgroNews.gr
{source} {/source}

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C