Κοινωνια

Σέρρες: «Πόλεμος» για την αψίδα με το γιασεμί στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook...

η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών Αριάδνη Παπαφωτίου με τίτλο "Αντί να χτίζουμε, γκρεμίζουμε!"  αναφερόμενη στην αψίδασ της πόλης εξόργισε το μέλος της ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ Θεόδωρο Καστρινό, ο οποίος αναφέρει ότι "σ' αυτή την πόλη δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι, ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου"

Η ανάρτηση της κα Παπαφωτίου αναφέρει τα εξής:

"Αντί να χτίζουμε, γκρεμίζουμε! 
-ΔΥΟ χρόνια μετά, και το γιασεμί της κεντρικής Πλατείας των Σερρών το ΜΑΡΑΙΝΟΥΝ ακόμη οι καταγγελίες συμπολιτών μας οτι "ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ"(!!!)... 
-Από αυτό το προφίλ και με τις δύο πρώτες φωτογραφίες είχε ξεκινήσει το 2017 η αντίδραση στην καταστροφή της πράσινης αψίδας της Πλατείας. 
Το ξήλωμα, το ζητούσαν εγγράφως από το Δήμο Σερρών, συνδημότες με επιχειρηματικά συμφέροντα στο σημείο εκείνο (απίστευτο?!!). https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tf2/1/16/1f615.png");">?
-Μετά την ανάρτηση εδώ (και την προοπτική ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ της αψίδας), το γιασεμί άρχισε ξαφνικά να καταρρέει, μαράθηκε και στο τέλος ξεράθηκε κατά έναν περίεργο ακόμη και για τους γεωπόνους τρόπο!... 
-Το θέμα με πίεση και επιμονή μας, ήρθε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απόφαση διατήρησης ελήφθη. 
-Η αψίδα στερεώθηκε και νέες ρίζες γιασεμιού φυτεύτηκαν τότε. 
-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ μετά, κι ακόμη το γιασεμί όχι απλώς ΔΕΝ αναπτύχθηκε αλλά συνεχίζει να μαραίνεται ΠΕΡΙΕΡΓΑ! 
==============
*Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Σερρών τί κάνει? 
*Εφαρμόζονται ή όχι οι αποφάσεις του Δημοτ. Συμβουλίου?
*Θα μας πει κάποιος ΓΙΑΤΙ το φυτό (ειδικά αυτό κι όχι τα διπλανά του στο ίδιο παρτέρι) ξεραίνεται? 
*Ποιός αποφασίζει για την πόλη? 
------------------
<Και σταλακτίτης να ήταν το γιασεμί βρε παιδιά, μέσα σε τόσο καιρό θα μεγάλωνε!>

 Από την πλευρά του ο κος Καστρινός δεν τ άφησε να πέσει κάτω με δική του ανάρτηση στο Facebook αναφέρει πως "σ' αυτή την πόλη δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι, ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου"  και σημειώνει τον αγώνα που έκανε η ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ για να γίνει η αποκατάσταση της αψίδας προκειμένου να επενέλθει στην αρχική της μορφή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Καστρινού:

"Ανάρτησε, η υποψήφια Δήμαρχος, στην σελίδα της Δύναμης Σερραίων Πολιτών (της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών), με ημερομηνία 5/2/2019, μια παλαιότερη ανάρτηση της, με θέμα την αψίδα-γιασεμιού, μπροστά από το Δημαρχείο γράφοντας αυτολεξεί:

"Το θέμα με πίεση και επιμονή μας, ήρθε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απόφαση διατήρησης ελήφθη ".
(δεν διευκρινίζει, βέβαια, σε ποιούς αναφέρεται το "μας").

Όπως και να έχει!
Κάποιος θα πρέπει να πει στην υποψήφια Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι σ' αυτή την πόλη δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι, ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Μπορεί, αν έτσι την βολεύει, να ισχυρίζεται, πως δεν γνώριζε την κομματική ταυτότητα αυτών που την επισκέφτηκαν για να της προτείνουν να ηγηθεί του δημοτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε μετά τις απορρίψεις των επτά (7) πρώτων, ήταν η 8η στην λίστα των προτεινόμενων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών).
Μπορεί, αν έτσι την βολεύει, να ισχυρίζεται, πως δεν γνώριζε την κομματική ταυτότητα των υπολοίπων δεκαεννεα (19), που υπέγραψαν το κείμενο της υποψηφιότητάς της (αν και είναι κομμάτι δύσκολο να ψεύδεται κάποιος δημόσια, μπροστά σε κάμερες -το άτιμο το γυαλι σε "ξεβρακώνει" κι αυτό το γνωρίζει η ίδια καλύτερα από τον καθένα).
Αλλά να επιμένει -παρά την έγκαιρη ενημέρωσή της- να "κλέβει" με τέτοιο τρόπο, τους κόπους και τις ενέργειες άλλων, που έχουν καταγραφεί δημόσια και σε επίσημα θεσμικά όργανα όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών και μάλιστα δύο (2) φορές ... 
αυτό είναι ... αμαρτία!

Δύο φορές κατατέθηκε ερώτηση από τους δημοτικούς συμβουλους της Διάβασης Πεζών τον Δεκέμβριο του 2016, για το πρόβλημα της αψίδας γιασεμιού στο δημοτικό συμβούλιο ("ξεκατινιάστηκε" ο Δημήτρης Γιαννακίδης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Γκότση).

Της έγινε, μαλιστα, σχετικό σχόλιο στην πρώτη της ανάρτηση, με το οποίο της γνωστοποιούσε την ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της Διάβασης Πεζών στο δημοτικό συμβούλιο. ..

Σήμερα, έρχεται ξανά και το επαναλαμβάνει, προσπαθώντας να το πιστώσει στη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Συριζαίϊκοι καιροί, Συριζαίϊκα ήθη
Κρίμα, κρίμα, κρίμα!

Κι έχουμε ακόμη 3 και κάτι μήνες μέχρι τις εκλογές .... είναι μακρύς ο δρόμος. ..."

Φωτογραφίες από Facebook Αριάδνη Παπαφωτίου και Θεόδωρος Καστρινός

&quot;Πόλεμος&quot; για την αψίδα με το γιασεμί στις Σέρρες
Πηγή: infonews24.gr

{source} {/source}

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C