Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης, γνωρίζετε ότι ο χώρος του γραφείου σας είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο. Ο σωστός εσωτερικός σχεδιασμός μπορεί να κάνει τους υπαλλήλους σας πιο παραγωγικούς και χαρούμενους και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσελκύσετε νέους πελάτες. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους ο σχεδιασμός των γραφείων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων:

 

1.Παρέχετε ιδιωτικότητα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπορούν να συζητούν χωρίς να αισθάνονται ότι τους κρυφακούουν οι συνάδελφοί τους. Μια ιδιωτική καμπίνα ή γραφείο θα τους προσφέρει αυτή την ιδιωτικότητα, η οποία θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στην εργασία τους χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τους άλλους.

 

  1. Επιτρέψτε στους υπαλλήλους να εργάζονται από οπουδήποτε. Αν θέλετε οι υπάλληλοί σας να μπορούν να εργάζονται από οποιοδήποτε σημείο με σύνδεση στο διαδίκτυο, τότε η τοποθέτηση κοινόχρηστων θέσεων εργασίας σε όλο το γραφείο σας είναι απαραίτητη. Αυτό θα τους επιτρέψει να εργάζονται από το σπίτι τους όταν είναι απαραίτητο ή ακόμη και από άλλη τοποθεσία εντός του κτιρίου σας, εάν χρειάζονται πρόσβαση σε συγκεκριμένα αρχεία ή εξοπλισμό που δεν είναι διαθέσιμος σε άλλο σημείο του κτιρίου (για παράδειγμα, μπορεί να έχετε έναν αποθηκευτικό χώρο όπου φυλάσσονται όλα τα ευαίσθητα έγγραφά σας).

 

  1. Παρέχετε εύκολη πρόσβαση σε προμήθειες και εξοπλισμό που οι εργαζόμενοι χρειάζονται τακτικά αλλά δεν έχουν χρόνο να πάνε να τα προμηθευτούν οι ίδιοι (όπως στυλό, συνδετήρες, συρραπτικά κ.λπ.). Το να έχετε αυτά τα αντικείμενα κοντά σας σημαίνει ότι δεν θα σπαταλάτε χρόνο και δεν θα διακόπτετε συχνά την εργασία σας.

 

  1. Τα σωστά έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ . Οι εργαζόμενοι περνούν πολύ χρόνο στα γραφεία τους και γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα έπιπλα για τη δουλειά. Για παράδειγμα, αν έχετε ανθρώπους που εργάζονται σε ομάδες, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από κάθε γραφείο, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους. Εάν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι που εργάζονται στο ίδιο έργο, τότε θα πρέπει να τους παρέχετε κοινά γραφεία, τραπέζια ώστε να μπορούν να συνεργάζονται εύκολα ακόμα και βιβλιοθήκες και συρταριέρες https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/apothikeusi για να υπάρχει χώρος αποθήκευσης για γραφική ύλη και προσωπικά αντικείμενα.

 

  1. Ένα άνετο περιβάλλον. Οι άνθρωποι εργάζονται καλύτερα όταν είναι άνετοι και χαλαροί και γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το γραφείο σας διαθέτει ένα άνετο περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να χαλαρώσουν μεταξύ των εργασιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε κλιματισμό ή θέρμανση ανάλογα με την εποχή, καθώς και να παρέχετε άπλετο φυσικό φως, ώστε να δημιουργείτε μια φωτεινή ατμόσφαιρα στο γραφείο σας. Βοηθάει επίσης αν επιλέξετε ένα ελκυστικό χρωματικό συνδυασμό για τους τοίχους και την επίπλωση, επειδή αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία μιας αίσθησης στυλ και άνεσης στο χώρο εργασίας σας.