Το Texas Hold’em είναι η πιο δημοφιλής παραλλαγή του πόκερ. Είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε με τους κανόνες αυτής της παραλλαγής προτού παίξετε στον ιστότοπο  https://amunra24.gr, ο οποίος ανήκει στο Amunra.

Ντίλερ

Εκτός των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ο ντίλερ είναι το άτομο που είναι υπεύθυνο για το μοίρασμα των φύλλων. Μπορεί να είναι κάποιος από τους συμμετέχοντες του παιχνιδιού και, στη συνέχεια, η ιδιότητα αυτή να μεταβιβάζεται στους παίκτες με τη σειρά που κάθονται δεξιόστροφα. Στα διαδικτυακά τραπέζια του Amunra, η ιδιότητα του ντίλερ χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για τον προσδιορισμό των θέσεων των παικτών πόκερ.

Blind στο Texas Holdem

Στο Hold’em προβλέπονται τα υποχρεωτικά στοιχήματα «blind», τα οποία διακρίνονται σε «small» και «big blinds». Αυτά αποτελούν και τα αρχικά στοιχήματα του παιχνιδιού. Χάρη σε αυτά, οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται ακόμη και προτού λάβουν τα φύλλα και πραγματοποιήσουν τον πρώτο γύρο συναλλαγών.

Οι υποχρεωτικές συνεισφορές στο Texas Hold’em αναγκάζουν τους αντιπάλους σε δυναμικές ενέργειες. Επομένως, οι παίκτες δεν χρειάζεται να περιμένουν μόνο κάποιους άσους και ρηγάδες για να συμμετέχουν στο παιχνίδι, μιας και η παθητική συμπεριφορά έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για τους παίκτες που κάθονται στα αριστερά του ντίλερ.

Τα blind δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικά σε ένα μόνο φύλλο. Αντίθετα, η προσπάθεια των παικτών για να κερδίσουν τα blind αποτελεί το ποσοστό κέρδους ή απώλειας των παικτών πόκερ του Amunra.

Κανόνας στοιχηματισμού και σειρά λήψης αποφάσεων

Οι συμμετέχοντες εκτελούν τις ενέργειες δεξιόστροφα. Η σειρά εξαρτάται από τη θέση του παίκτη σε σχέση με το κουμπί του ντίλερ. Σε ένα τραπέζι με μέγιστο αριθμό 6 θέσεων, περιλαμβάνονται 6 θέσεις.

Σε μεγαλύτερα τραπέζια, το σύνολο των θέσεων αυξάνεται προσθέτοντας τις αρχικές (UTG+1, UTG+2) και μεσαίες θέσεις (MP, MP+1, High Jack). Οι θέσεις από CO έως BB παραμένουν πάντα οι ίδιες. Οι θέσεις και οι κανόνες στοιχηματισμού στο Texas Poker εξηγούνται με περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο.

Όταν κάποιος παίκτης στο Amunra συμμετέχει σε ένα ενεργό τραπέζι, μπορεί να τοποθετήσει ένα big blind εκτός της σειράς του, ανεξάρτητα από τη θέση του. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στον παίκτη να αρχίσει αμέσως να συμμετέχει στο παιχνίδι με ένα νέο φύλλο. Διαφορετικά, ο παίκτης του πόκερ θα πρέπει να περιμένει μέχρι να βρεθεί στη θέση BB για να μπορέσει να συμμετέχει στο παιχνίδι.

Συνδυασμοί στο πόκερ

Η ιεραρχία των συνδυασμών στο Texas Hold’em εξαρτάται από την πιθανότητα απόκτησής τους. Πέντε κάρτες συμμετέχουν πάντοτε στη δημιουργία ενός συνδυασμού. Ταυτόχρονα, πολύ βοηθητική είναι η χρήση και των δύο pocket φύλλων ή κάποιων από τα δύο. Εάν οι πρώτες κάρτες δεν δημιουργούν τον καλύτερο συνδυασμό, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να αποτελείται εξ ολοκλήρου από πέντε κοινές κάρτες.

Εάν δύο ή περισσότεροι παίκτες έχουν δημιουργήσει φύλλο ίσης ισχύος, ο νικητής καθορίζεται από το βοηθητικό φύλλο «kicker», το ο οποίο θα πρέπει να είναι το υψηλότερο φύλλο. Αυτό το φύλλο δεν αποτελεί μέρος του βασικού συνδυασμού. Εάν πρόκειται για φύλλα ίσης αξίας, πραγματοποιείται σύγκριση μεταξύ των φύλλων με την επόμενη υψηλότερη κατάταξη.

Η σειρά των κινήσεων στο πόκερ με βάση τα βήματα του Texas Hold’em

Για να παίξετε με επιτυχία στο διαδικτυακό πόκερ Texas Hold’em, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε όχι μόνο τους συνδυασμούς, αλλά και τη σειρά των σταδίων διανομής των φύλλων. Κάθε ένα από αυτά τα στάδια έχει το δικό του όνομα και προβλέπει μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών από την πλευρά των αντιπάλων.

Διανομή φύλλων pocket

Όταν τα στοιχήματα blind τοποθετούνται στο pot, κάθε παίκτης λαμβάνει 2 φύλλα pocket. Αυτά τα φύλλα είναι ορατά στον παίκτη, αλλά όχι στους αντιπάλους του. Το γεγονός αυτό διατηρεί τον ενθουσιασμό για την ισχύ του φύλλου μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Προκριματικός γύρος ή preflop

Οι παίκτες εκτελούν έναν γύρο στοιχημάτων. Ο παίκτης στη θέση UTG είναι ο πρώτος που καλείται να στοιχηματίσει. Στη συνέχεια, οι αντίπαλοι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Αυτό συμβαίνει έως ότου όλοι οι ενεργοί παίκτες πόκερ που βρίσκονται στο τραπέζι κάνουν την ίδια επένδυση μάρκας στο pot.

Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες δεν θέλει να συγκρίνει ή να αυξήσει το στοίχημα του αντιπάλου, πρέπει να προχωρήσει σε πάσο. Όταν όλοι οι αντίπαλοι προχωρούν σε πάσο, ο αντίπαλος που ποντάρει τελευταίος κερδίζει.

Flop

Σε αυτό το στάδιο τοποθετούνται 3 φύλλα στο τραπέζι. Το χρώμα και η αξία τους είναι ορατά σε όλους τους αντιπάλους. Οι παίκτες πόκερ μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν έναν νικηφόρο συνδυασμό. Απαγορεύεται, ωστόσο, να τα πάρουν στα χέρια τους εκτός συνδυασμού.

Μετά το flop, ακολουθεί ένας γύρος στοιχημάτων. Σε αυτόν τον γύρο, ο πρώτος που ανακοινώνει το φύλλο είναι ο συμμετέχων που τοποθέτησε το small blind στον γύρο preflop. Στη συνέχεια, παίζει ο παίκτης πόκερ στη θέση BB, και ούτω καθεξής, σε κάθε γύρο.

Turn

Στο τρίτο στάδιο του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες παίζουν έχοντας τέσσερις κάρτες του ταμπλό. Το γεγονός αυτό τους επιτρέπει να αξιολογήσουν πιο αντικειμενικά τις δυνατότητες του συνδυασμού τους και την κατά προσέγγιση ισχύ των φύλλων των αντιπάλων τους. Με βάση αυτό, οι αντίπαλοι προσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

Το φύλλο «turn» του Texas Hold’em συνοδεύεται από έναν γύρο στοιχημάτων. Η σειρά των κινήσεων σε αυτό είναι η ίδια όπως και κατά τη διάρκεια του flop.

River

Το river είναι ο τελευταίος γύρος του παιχνιδιού. Το τελευταίο και πέμπτο φύλλο αποκαλύπτεται στο τραπέζι. Οι συμμετέχοντες γνωρίζει ήδη τον συνδυασμό που έχουν δημιουργήσει. Αξιολογούν, επίσης, τις πιθανότητες των αντιπάλων τους να συμμετέχουν στο ταμπλό. Με βάση αυτό, λαμβάνονται περαιτέρω αποφάσεις.