Φυλάκιση 2 χρόνων, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε 31χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών. Ο νεαρός, το 2016 σε ηλικία 25 χρόνων καταδικάστηκε ότι αποπλάνησε 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου, την οποία γνώρισε ως διοργανωτής σχολικών χορών στις Σέρρες.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και μείωσε επιπλέον την ποινή των 4 χρόνων φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως γνώριζε την ανήλικη όμως νόμισε ότι ήταν 18 χρόνων, όμως ότι δεν είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί της. μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η δίκη μετέφερε ότι τρίτο πρόσωπο με μήνυμα που του έστειλε του αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν που είχε συνευρεθεί με την ανήλικη και πως δεν έπρεπε να είναι στη θέση του κατηγορούμενου.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το Κακουργοδικείο ενώπιον του οποίου η μητέρα του κοριτσιού μετέφερε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η 13χρονη και έτσι η ίδια αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε. Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της 13χρονης, που διαβάστηκε στο δικαστήριο, καθώς ανέφερε ότι μετά το περιστατικό της συνεύρεσής της ντρεπόταν να βγει από το σπίτι της και νόμιζε πως όλοι κοιτούσαν εκείνη.

πηγή: https://www.karfitsa.gr/koinonia/kabana-se-nearo-pou-organone-scholikous-chorous-kai-apoplanise-mathitria-stis-serres/