Φωτορεπορταζ από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργού Οικονομικών στις Σέρρες

Τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τις Σέρρες το βράδυ της Παρασκευής 16-9-2022 σε ανοιχτή ομιλία στην Πλατεία Κρονίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Eίναι μια φιλελεύθερη κυβέρνηση της Δεξιάς, που συνδυάζει το νέο με το παλαιό πελατειακό κράτος, με  ρεκόρ απευθείας αναθέσεων. Δεν ακούει την κοινωνία»καυτηριάζοντας τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών. Κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει τη χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της» .

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέστρεψε την χώρα. Κάποιοι άλλοι μας έφεραν στη χρεοκοπία και στην τραγωδία των μνημονίων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάνοντας απολογισμό της θητείας της κυβέρνησής του στον τομέα της οικονομίας είπε πως «αφήσαμε πλεονάσματα, ρυθμισμένο χρέος, το μαξιλάρι, μικρή, αλλά σταθερή ανάπτυξη από το 2017 και μετά. Με την κοινωνία όρθια, με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και της φτώχειας και με τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε το 2018. Επιπλέον, και σε συνθήκες Μνημονίου, επεκτείναμε τον νόμο Κατσέλη προστατεύοντας την πρώτη κατοικία.»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως η υλοποίησή του πρόκειται να φέρει στον Ελληνικό λαό μια πραγματική προοπτική, ενώ ως κύριους άξονες του προγράμματος τόνισε :

 «Ο μεγάλος ελέφαντας είναι το ιδιωτικό χρέος και ο πτωχευτικός κώδικας. Δεν μπορούν ν’ ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι αν δεν αντιμετωπίσουμε ευθέως το ιδιωτικό χρέος. Γι’ αυτό και θα υπάρχει κούρεμα  χρέος και θα υπάρχουν 120 δόσεις. Θα βρούμε νέα εργαλεία για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και για την αναπτυξιακή τράπεζα» δήλωσε ο πρώην Υπουργός.

Ολοκληρώνοντας,  ο κ.Τσακαλώτος χαρακτήρισε την κυβέρνηση “επιεικώς προβληματική” και κάλεσε τους Σερραίους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για μια πραγματική προοπτική και μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα αλλάξει τον τόπο.

Πηγη: ΕΡΤ Σερρών

Φωτορεπορταζ από την επίσκεψη Τσακαλώτου στις Σέρρες

πηγή: https://www.anexartitos.gr/eykl-tsakalotos-serres-i-nd-den-akoyei-tin-koinonia-91-fotos