Για πολλούς ηλικιωμένους και οικογένειες, η απόφαση να μετακομίσουν σε οίκο ευγηρίας είναι δύσκολη. Μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν δεν ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε. Γι’ αυτό συντάξαμε έναν κατάλογο με τα εννέα κορυφαία οφέλη των γηροκομείων για τους ηλικιωμένους.

Μπορεί να εκπλαγείτε από ορισμένα από τα προνόμια που συνοδεύουν την εμπειρία ενός γηροκομείου. Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι ένα γηροκομείο δεν είναι κάτι κακό- είναι στην πραγματικότητα ωφέλιμο για πολλούς λόγους.

Τα γηροκομεία αποτελούν μια πολύ σημαντική πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης των ηλικιωμένων.

Τα οφέλη των γηροκομείων για τους ηλικιωμένους μπορεί να είναι απίστευτα, αλλά υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα. Γι’ αυτό συντάξαμε έναν κατάλογο με τα δέκα κορυφαία οφέλη των γηροκομείων για τους ηλικιωμένους.

  1. Η φροντίδα σε οίκο ευγηρίας σας επιτρέπει να παραμείνετε δραστήριοι
  2. Τα γηροκομεία προσφέρουν κοινωνικές δραστηριότητες και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους
  3. Η φροντίδα σε γηροκομείο προσφέρει την ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι και να εξερευνήσετε την κοινότητα
  4. Τα γηροκομεία παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης
  5. Τα γηροκομεία βοηθούν τους ηλικιωμένους να διαχειριστούν χρόνιες ασθένειες ή τραυματισμούς που απαιτούν συνεχή προσοχή ή συχνές επισκέψεις στο γιατρό ή στο νοσοκομείο
  6. Η φροντίδα σε γηροκομεία εμποδίζει τους ηλικιωμένους να νιώθουν μοναξιά ή απομόνωση από την κοινωνία
  7. Τα γηροκομεία βοηθούν τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά τους
  8. Τα γηροκομεία είναι πιο προσιτά από τις εγκαταστάσεις υποστηριζόμενης διαβίωσης ή την κατ’ οίκον φροντίδα για τους ηλικιωμένους που έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους
  9. Τα γηροκομεία μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ηλικιωμένους που δεν θέλουν τα μέλη της οικογένειάς τους να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για τις καθημερινές ανάγκες φροντίδας τους, αλλά θα ήθελαν ακόμα κάποιον κοντά τους όταν το χρειάζονται.

Το γηροκομείο https://www.agstylianos.gr/ είναι πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Για κάποιους είναι η έσχατη λύση, ένα μέρος όπου στέλνουν τους ηλικιωμένους όταν δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Για άλλους, είναι ένα μέρος που προσφέρει ένα επίπεδο φροντίδας που είναι ανέφικτο στα περισσότερα άλλα μέρη.