Η τραγική ιστορία της Εύας Φωτιάδου: Είπαν ότι πέθανε από ναρκωτικά και η μάνα της έγινε πόρνη για να αποδείξει τη δολοφονία της

Η 19χρονη Εύα Φωτιάδου, τον Ιούνιο του 1998 ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από μια συμμορία.

Αρχικά ο θάνατος της άτυχης κοπέλας είχε αποδοθεί στη χρήση ναρκωτικών, καθώς το πτώμα της είχε βρεθεί σε υπό ανέγερση οικοδομή, με μια σύριγγα –που είχε υπολείμματα ηρωίνης– στο χέρι.

Τρία χρόνια μετά, και παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων πλευρών, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δικαίωσαν τους ισχυρισμούς της μητέρας της, η οποία αναγκάστηκε να βγει στις «πιάτσες» των τοξικομανών, παριστάνοντας ακόμη και την πόρνηγια να αναζητήσει τους δολοφόνους, όπως λέει, της κόρης της.

Με το υπ’ αριθμόν 1164 βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, το σκεπτικό του οποίου βασίζεται στις γνωματεύσεις γιατρών και των πραγματογνωμόνων ιατροδικαστών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση τέσσερις τοξικομανείς, οι τρεις εκ των οποίων κατηγορήθηκαν ότι προηγουμένως τη βίασαν. Με το ίδιο βούλευμα παραπέμφθηκαν και άλλες δύο γυναίκες, που κατηγορήθηκαν ότι συνήργησαν στις δύο πράξεις!

Η 47χρονη Ελένη Φωτιάδου κατήγγειλε το περιστατικό στις εισαγγελικές αρχές, προσκομίζοντας και βιντεοκασέτες από την έρευνα που έκανε, με συνδρομή ιδιωτικού ντετέκτιβ. Η ίδια ήρθε σε επαφή με κύκλους τοξικομανών και έτσι κατέληξε στην αιτία θανάτου της κόρης της, αλλά και στα ονόματα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Μάλιστα, όπως η ίδια επιβεβαιώνει, δημιούργησε ερωτικές σχέσεις με τον βασικό κατηγορούμενο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των καταγγελιών που έγιναν, οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, των οποίων τα ονόματα από την αρχή κατέθεσε η μάνα, έκαναν λόγο για «αστήρικτα σενάρια». Άλλωστε και η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι ο θάνατος της νεαρής επήλθε από χρήση ναρκωτικών ουσιών και όχι από κακώσεις. Τρομακτική συγκάλυψη.

Πηγή: enimerotiko.gr